Diari Més

Festiu

La Festa Major Sant Pere de Reus es queda sense tronada

L'Ajuntament decideix tirar endavant alguns actes de celebració però d'una manera reformulada i no presencial

Encesa i primera Tronada Sant Pere

Encesa i primera Tronada Sant PereOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha anunciat que no renuncia a la celebració de la Festa Major de Sant Pere però és conscient que cal adaptar-laa les circumstàncies del desconfinament i, per tant, deixar de fer part dels actes lúdics i tradicionals. Aquests actes que es descarten són els espectacles o activitats que impliquen concentracions nombroses de persones com és el cas de concerts, Barraques o tronades.

Segons el regidor de Cultura, Daniel Recasens, «finalment, per bé que la Tronada formava part del llistat amb què havíem treballat en totes les fases, hem decidit que hi havia un risc que convenia evitar i prioritzar la salut i la seguretat de les persones».

Per Recasens, «la Festa no es pot ajornar ni suspendre, per tant el que fem és adaptar-la a la situació actual. Som conscients que els canvis són constants i que, en aquest mes i mig que falta, pot tornar a capgirar-se. De tota manera el calendari de treball ens fa marcar aquesta posició. Així doncs, malgrat tot, el confinament no ens deix sense Sant Pere». En aquest sentit, des de la regidoria de Cultura s’ha volgut perfilar un programa amb una sèrie d’actes que mantinguin fins a un cert punt l’essència d’aquelles activitats més solemnes i que formen part de la celebració amb una configuració que no posi en perill ni la salut ni la seguretat de les persones.En aquest sentit, per exemple, es duria a terme el Pregó d’inici de la celebració o el lliurament del Tro de Festa.

Es mantindrà l’acte simbòlic de la cerimònia de les tres claus, que simbolitzen els poders fàctics de la ciutat (civil i eclesiàstic) i que esdevé un dels actes més antics però alhora més marcat de simbolisme, i a través del qual es treu el bust de Sant Pere de l’arca on roman conservat la resta de l’any. «Probablement, en aquests moments, el fet que Sant Pere surti del lloc on resta confinat tot l’any pren un sentit del tot renovat», explica Recasens.

D’altra banda, tocaran les campanes i se sentirà un concert de gralles des del campanar, o es gaudirà de la música de la Banda de la Festa Major (que tocarà sense públic presencial) i es treballa en la possibilitat de fixar una mirada diferent en els Cóssos de la festa. També l’Orfeó Reusenc i el Cor Jove de l'Orfeó Reusenc treballen en la possibilitat d’oferir el concert de Festa Major online.

tracking