Diari Més

Actualitat

Com al ball de Festa Major, però a casa

El director de l’escola Basic de Reus ofereix classes en línia per aprendre tota mena de balls des de casa

Roger Casasampere, director de Basic Escola de Ball.

Com al ball de Festa Major, però a casaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de dues-centes persones s’han quedat sense poder anar a classes a Basic Escola de Ball a causa de la pandèmia. Amb la declaració de l’estat d’emergència, el negoci, amb seus a Reus, Tarragona, Cambrils i Valls, es va veure obligat a tancar, i va deixar tots els seus alumnes tancats a casa, sense les classes setmanals a les quals estaven acostumats. «Ens vam trobar l’escola tancada d’un dia per l’altre, i el que ens pensàvem que seria cosa de quinze dies, ja s’ha vist que s’anirà allargant. Així que vam decidir fer classes en línia», explica Roger Casasampere i Forcadell, director del centre. En un principi les classes, que es feien en obert, estaven adreçades als usuaris de l’escola, però de seguida es van trobar que tenien un públic més nombrós, fet que en cap moment va ser un problema: «com més gent ens segueixi, millor, el nostre objectiu és que tothom pugui ballar», assegura Casasampere.

A Basic Escola de Ball s’imparteixen classes de ball individual, com pot ser el jazz steps –una mena de swing que es balla individualment– o els balls en línia, però també ofereixen formació en balls de revetlla, el que tradicionalment es coneixia com a Balls de saló, amb modalitats com el bolero, el pasdoble, el vals o el tango. El swing i els balls tropicals, com la salsa i la bachata, són també demanats i ensenyats en aquest centre, que té la seva seu principal al polígon AgroReus de la capital del Baix Camp.

Ara, amb la voluntat que tots els balladors del centre segueixin aprenent i practicant, el Roger ofereix sessions en línia gratuïtes a través d’Instagram. I a partir del mes de maig, tothom que ho vulgui es podrà apuntar a uns cursos setmanals per a persones que volen aprofundir una mica en l’aprenentatge i la pràctica de les especialitats, tot i que algunes de les propostes s’adrecen directament als principiants. I amb l’afegit que la primera classe de prova és gratuïta.

Des que va posar en marxa la iniciativa, el Roger Casasampere no ha parat de fer classes. «A diferència dels cursos que et pots trobar a YouTube, aquestes sessions són més properes, perquè tens un professor que coneixes», explica. Però ballar en confinament té altres avantatges, detalla el Roger. D’una banda, és un bon exercici físic, que poden fer fins i tot persones grans, les quals potser no poden sortir al carrer i necessiten moure’s una mica. També es treballa l’activació mental, ja que més enllà d’un deixar-se anar, les classes requereixen un esforç de concentració. En tercer lloc, i no menys important, tenen també un component emocional, perquè, subratlla el Roger, «les classes són divertides, fem moviments alegres, escoltem la música i fem que la gent es pugui evadir dels moments de solitud».

Les classes es poden seguir a través d’Instagram (@rcasfor) i Facebook, i tota la informació sobre els cursos en línia es pot consultar a la seva pàgina web (https://www.escuelabaile.net).

tracking