Diari Més

Turisme

Jet2 avança l'estiu del 2021 i programa a Reus 290.000 seients en 9 rutes

L’aerolínia planifica la pròxima temporada, enmig de la crisi de la Covid-19 que manté els avions a terra, i projecta un 7,5% més de bitllets

Una imatge d'arxiu d'un avió de Jet2 sobrevolant Tarragona.

Jet2 avança l'estiu del 2021 i programa a Reus 290.000 seients en 9 rutesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jet2 ha avançat de manera extraordinària la seva programació per a la temporada d’estiu del pròxim 2021 i, tal com confirmen fonts de l’aerolínia al Diari Més, operarà a l’Aeroport de Reus fins a nou rutes, sempre des del Regne Unit, amb 145.000 seients d’anada i 145.000 de tornada. En total, 290.000 bitllets que representen prop de 20.000 més dels que estaven inicialment previstos per a la campanya 2020 i que ja poden comprar-se a través del lloc web de Jet2. La companyia iniciarà els vols a l’abril del 2021 i donarà per tancada la temporada alta a l’octubre. L’increment de les places en relació al que s’havia projectat per enguany es fixa així al voltant d’un 7,5%. Les xifres podrien variar segons l’evolució de la pandèmia del coronavirus.

Jet2 seguirà oferint connexions amb Reus, l’any vinent, des de totes les bases de què disposa: Belfast, Edimburg, East Midlands, Birmingham, Glasgow, Leeds Bradford, Londres Stansted, Manchester i Newcastle. La nova programació l’ha acabat de perfilar la companyia en plena crisi per la Covid-19 i amb els avions a terra, almenys fins aquest 17 de juny, per les restriccions de mobilitat derivades de l’emergència sanitària i «donada la contínua incertesa» que la situació genera. En un comunicat, l’aerolínia aclaria, a més, que aquesta data està «en constant revisió, en línia amb l’orientació dels governs i de les autoritats pertinents». Jet2 crida als passatgers, en el mateix comunicat, a decidir-se per «tornar a reservar les seves vacances en una data posterior» a la que havien triat en lloc de cancel·lar-les. «Encara que aquests són temps difícils per a tots, el sol tornarà a sortir. I, quan ho faci, els nostres equips estaran aquí per portar als clients de vacances», afegeix la nota.

Antelació extraordinària

Sobre els motius que han portat l’aerolínia a donar a conèixer la planificació per a l’estiu del 2021 amb tot un any de marge i enmig de l’aturada per la Covid-19, des de Jet2 detallen a aquest rotatiu que la companyia «sempre posa a la venda els seients amb molta antelació, doncs als britànics els agrada planificar les seves vacances molt de temps abans i, el fet d’haver posat aquests seients a la venda abans que mai, és perquè puguin tenir més opcions encara i poder aconseguir la millor solució».

A l’Aeroport de Reus, Jet2 va moure l’any passat, segons xifres fetes públiques per Aena, un total de 241.238 passatgers que la col·loquen com la segona en volum de viatgers a l’aeròdrom, únicament per darrere de Ryanair, que en va traslladar 407.979 durant el mateix període. L’agost, amb 50.731 usuaris, va ser el mes més fort per a Jet2, que manté des de fa anys l’aposta per la Costa Daurada comercialitzant trajectes des de totes les seves bases i que, en els darrers temps, ha anat augmentat progressivament tant les freqüències de vol com el nombre de seients disponibles.

tracking