Diari Més

Sanitat

El sindicat d'UGT de Villablanca denuncia la manca de material sanitari pel personal

Al centre sanitari de Villablanca, ubicat a les afores de Reus, hi ha una unitat on han aparegut casos que han donat positiu per COVID19

Imatge del pavelló Marisel de Villablanca.

Marisel, Villablanca, ReusVillablanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al centre reusenc s'han hagut de portar a terme reformes en infraestructures, en quadrants i en tot allò que té a veure amb l’operatiu, amb l'objectiu fonamental de fer més eficient i eficaç el servei brindat als usuaris.

El sincat informa que s'han fet al voltant de 70 tests a través del Servei de Prevenció de Riscos Laborals amb la intenció de determinar els possibles positius asimptomàtics i aïllar-los d'acord amb els protocols vigents redactats per les autoritats sanitàries.

Els representants d’UGT denuncien ja que advertien d'aquesta situació de precarietat en els sectors de la sanitat i l'atenció a persones dependents, «ja que són sectors que s'han precaritzat des de 2009 fins a 2018 de forma progressiva fins als límits actuals».

Des de la secció sindical d’UGT de Villablanca afirmen que porten «anys reclamant no només millores salarials, també denunciem que hem arribat a aquesta situació molt minvats, amb un estrès addicional produït per una reducció de ràtios d’un 8% que està recollida en un document signat unilateralment per patronal i administració el 02-12-2011, sense la participació dels representants dels treballadors». El sindicat denunica«una falta de prevenció de riscos laborals, denunciada davant la Inspecció de treball en el seu dia i que nos'han tingut en compte l'avaluació dels riscos psicosocials, que han augmentat per una reducció de les ràtios».

«La falta de reconeixement professional i salarial, ha fet que molts treballadors i treballadores hagin optat desgraciadament per anar a treballar a d’altres llocs com ara supermercats pel mateix o més sou», ha informat el sindicat en un comunicat. Defensa que els treballadors de la salut i la dependència han estat «a l'altura, rebaixant-nos els sous en les èpoques de crisi, donant sempre més del que hem rebut».

Lameneten que en aquest moment només estan per donar suport a la gent que està lluitant en els escenaris més compromesos al 150% de la seva capacitat física, arriscant la seva salut per atendre la salut dels altres i quenecessiten un reconeixement real.

«Segurament, després d'això ens toqui reflexionar a tots i totes sobre quin sistema de salut i atenció a la dependència volem dins d'un futur i qui ho necessiten, esperem que llavors hàgim pres consciència tots de com n’és d’important tenir un sistema de salut amb professionals que gaudeixin d'unes condicions laborals, tant econòmiques com materials adients», ha expressat el sindicat.

UGT considera que el que necessiten ara és que l'administració dugui a terme les gestions necessàries perquè l’empresa «doti de màscares quirúrgiques a tot el personal», ja que hi ha un percentatge de treballadors i treballadores que van amb màscares de tela.

Destaquen que «és important també que l'administració estigui atenta al subministrament de tots els EPI reclamats des de fa temps pels treballadors i l'empresa». Defensen que el Grup Pere Mata «gestiona una part molt important dels recursos de Benestar i Família i Sanitat».

tracking