Diari Més

Municipal

Ajuntament de Reus i teixit econòmic i social analitzen «el dia després»

La Cimera per la Reactivació Econòmica busca «reduir els efectes de la crisi» associada a la Covid-19

Carles Pellicer i Noemí Llauradó, ahir en el transcurs de la primera trobada.

Ajuntament de Reus i teixit econòmic i social analitzen «el dia després»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern reusenc vol «identificar necessitats presents i futures de la ciutat per tal de mitigar els efectes del dia després» de la Covid-19 i, amb aquest objectiu, va celebrar ahir la primera Cimera per a la Reactivació Econòmica de Reus, on van participar representants del teixit econòmic i social de la ciutat. L’alcalde, Carles Pellicer, valorava al desenllaç de la reunió que «han estat dues hores intenses i s’han apuntat algunes propostes i línies que hem d’analitzar en taules sectorials» i assegurava que «cal sumar i tenir el màxim consens possible de tothom. Ens hi deixarem la pell i ho aconseguirem. Ens en sortirem». Al seu torn, la vicealcaldessa Noemí Llauradó apuntava que «posem en marxa una plataforma molt positiva amb un únic objectiu: treballar de forma coordinada i transversal pel present i el futur de Reus».

A la Cimera per a la Reactivació Econòmica de Reus van estar presents membres de la Cambra de Comerç de Reus, l’APIR, PIMEC, CEPTA/Foment Reus Empresarial, el Clúster TIC, la Unió de Botiguers de Reus, el Centre Comercial El Pallol, El Tomb de Reus, La Fira Centre Comercial, l’Eix Comercial del Passeig Prim, la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la URV, CCOO i UGT. «Hi haurà qui digui que no hi és, però hi serà, perquè això se seguirà ampliant» explicava l’alcalde, que insistia que «el govern vol liderar, des de l’àmbit institucional, un consens per reactivar la qüestió econòmica» i que «ens esforcem al màxim per tal de minimitzar els efectes de la crisi que s’acosta». Ni el batlle ni Llauradó van entrar a detallar les conclusions de la trobada perquè «s’aniran estudiant», ni van fixar la periodicitat que es donarà a la cimera.

La vicealcaldessa insistia ahir que, «en aquests moments, hem de fer el que sabem fer i el que hem fet sempre: fer ciutat, fer Reus; i ara fer més ciutat i fer més Reus». «Ens en sortirem però cal un pla de xoc, mesures d’acompanyament i les hem de fer des de l’administració però també amb el conjunt d’agents socials», deia. «La nostra prioritat haurà de ser la recuperació del teixit empresarial, del teixit comercial, el laboral i l’associatiu», valorava. En aquest sentit, es crearan quatre taules de treball sectorial: del món de l’empresa, del comerç, de l’hostaleria i de turisme. Les taules estaran formades per representants de cadascun dels sectors, de la universitat, dels sindicats i del propi ajuntament i tindran en compte l’opinió dels diferents gremis professionals. A preguntes de la premsa, el govern va avançar que ara mateix no se sospesa una reducció del salari dels regidors entre les diferents iniciatives a emprendre perquè «els regidors i regidores estan al peu del canó».

La presa de contacte, «positiva»

Formen part de la Cimera per a la Reactivació Econòmica de Reus, a més, els regidors d’Hisenda, Empresa, Economia i Promoció de Ciutat, així com l’alcalde i la vicealcaldessa. «Els participants han exposat la seva visió de la situació i hem coincidit que és moment d’anar tots a una. La reunió ha anat bé, positiva. En això estem, en preparar-nos avui per demà», concloïa Pellicer.

tracking