Diari Més

Societat

Souleymane, de rescatat per Open Arms a cuiner en una residència d'avis de Reus

Té 24 anys i expressa el seu agraïment per poder estar en primera línia en la lluita contra el coronavirus en un país que ha canviat el rumb de la seva vida

Al Camp de Tarragona s'han recollit unes 800 mantes.

Entreguen les mantes recollides al Camp de Tarragona a Proactiva Open ArmsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Souleymane és un jove de Guinea Conakry que va ser rescatat per l'Open Arms a 2018 i que ara treballa com a auxiliar de cuina en una residència de la tercera edat: «M'alegro d'estar ajudant la gent gran en aquest temps tan difícil».

Souleyme Barry té 24 anys i expressa el seu agraïment per poder estar en primera línia en la lluita contra el coronavirus en un país que ha canviat el rumb de la seva vida. Va ser acollit per la Comissió d'Ajuda al Refugiat (CEAR), que difon el seu testimoni, en un centre de Reus (Baix Camp).

Recorda bé les dates que han marcat canvis decisius en el seu recorregut vital: va marxar del seu país, Guinea Conakry, el 2015, i després d'un recorregut en cotxes, autobusos i caminant va acabar a Líbia, des d'on va intentar arribar a la costa italiana en una barca pneumàtica.

«Vaig arribar a Espanya el 4 de juliol de 2018» després de ser rescatat per l'embarcació Open Arms. En un centre d'acollida de CEAR va passar els següents sis mesos en els quals va aprendre castellà i va fer els cursos que ara li permeten tenir una feina.

Una altra data que el fa somriure: «Fa vuit mesos que he començat a treballar en una residència d'avis a Reus com a ajudant de cuina». «Estic amb bona gent i ajudant la gent gran; reparteixo el menjar en els carros i no parlem de cap tema de malalties».

«M'alegro estar ajudant-los, són dies molt difícils per a la gent gran», amb els quals intenta oblidar etapes tristes del seu passat.

tracking