Diari Més

Societat

Neix 'Reus@Casa', un catàleg d'activitats 'online' durant el confinament

L’Ajuntament desplega a xarxes una àmplia programació cultural, esportiva o de turisme i busca «alternatives» per garantir la Festa Major de Sant Pere

El regidor de Cultura, Daniel Recasens, va comparèixer ahir.

Neix 'Reus@Casa', un catàleg d'activitats 'online' durant el confinamentCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En aquest context de confinament de la població per limitar la propagació de la Covid-19, l’Ajuntament de Reus desplega a internet un amplíssim catàleg d’activitats de l’àmbit de la cultura, la joventut, la salut pública, la participació, el turisme o l’esport, entre altres. Ho fa mitjançant el programa Reus@Casa, que busca, tal com detallava ahir el regidor de Cultura, Daniel Recasens, «oferir una programació perquè la ciutadania pugui seguir gaudint d’activitats que se li oferien fins ara». La iniciativa, sorgida amb vocació de continuïtat i que agrupa «prop d’un centenar de propostes», es podrà seguir a través d’un espai d’agenda específic que s’habilitarà al lloc web de l’Ajuntament de Reus, www.reus.cat.

Algunes de les activitats proposades estan fixades en un dia i hora concretes i d’altres s’aniran fixant al llarg dels pròxims dies i les pròximes setmanes. Entre les activitats, n’hi ha que ja es feien i que s’han adaptat però també algunes de noves i expressament ideades per viure-les online. Es proposen tallers de cuina, cites per sortir a tocar algun instrument al balcó, consells per muntar un hort a casa o l’hora del vemut a partir de fotografies. La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, apuntava també ahir que «l’Agència Reus Promoció seguirà treballant en el posicionament turístic de la nostra destinació».

El futur del Trapezi

Preguntat sobre el futur dels grans esdeveniments culturals i festius marcats al calendari per als propers dies i que trontollen davant les mesures de contenció de la pandèmia, Recasens va explicar ahir que «treballem per buscar alternatives». En el cas del festival de circ de Catalunya Trapezi, previst entre el 14 i el 17 de maig, el regidor apuntava que «la situació actual ens obligava a pensar què fer, vam crear una comissió de crisi i ens anem plantejant en quin moment ens trobem. Properament donarem certa informació respecte al Trapezi en el sentit d’en quin moment es troba, tenint en compte que hi ha diferents agents implicats. Estem treballant en totes les possibilitats i alternatives que hi pugui haver».

«Passa exactament el mateix respecte a Sant Jordi i a la Festa de Sant Pere», afegia el regidor de Cultura, que deia que «el que tenim clar és que la incertesa és la més absoluta i no hi ha ningú ara mateix que pugui dir quin dia s’acabarà i de quina manera s’acabarà. El que sí estem treballant és quina forma, fos com fos, tindria tot». «En el primer estadi ens trobem la celebració de Sant Jordi. Sembla evident que no hi haurà un Sant Jordi al carrer com l’hem viscut fins ara. Treballem perquè, almenys, puguem gaudir de Sant Jordi d’alguna manera i en una alternativa en un altre moment, de la mà dels llibreters i del gremi de la flor», precisava. «Pel que fa a Sant Pere» i a com transcorrerà, concloïa Recasens, «igualment treballem en fórmules alternatives que ens permetin assegurar que, d’una manera o d’una altra, estic segur que gaudirem de Sant Pere. Sigui en la data o en l’espai que sigui, sí que en gaudirem».

tracking