Diari Més

Societat

Endavant Baix Camp i la CUP Reus denuncien l'«abús de poder» per part de la Guàrdia Urbana

Asseguren que el cos «s’està excedint en les seves funcions» durant l'estat d'alarma

Imatge de la denúncia.

Endavant Baix Camp i la CUP Reus denuncien l'«abús de poder» per part de la Guàrdia UrbanaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endavant (OSAN) Baix Camp i la CUP Reus denuncien en un comunicat el cas d’un jove que dissabte passat, 28 de març, «va patir l’aixecament d’una acta per part de la Guàrdia Urbana de manera arbitrària i amb un clar abús de poder». El motiu que al·leguen els agents, tal com consta en la denúncia, és que l’acusat es dirigia a comprar a dos establiments amb una sola bossa.

Segons indiquen Endavant i la CUP, l’afectat havia sortit de casa seva per fer la compra de la setmana de menjar i tabac a les botigues més properes al seu domicili. Una patrulla el va aturar després de sortir de l’estanc mentre es dirigia al supermercat i va ser llavors quan van interposar-li la denúncia, malgrat ensenyar-los el tiquet i explicar-los repetides vegades que es trobava al carrer per dur a terme una activitat permesa.

«El seu és només un exemple que demostra que, a causa de la situació excepcional que estem vivint, la Guàrdia Urbana s’està excedint en les seves funcions i sembla no saber quines són les mesures derivades de l’estat d’emergència» asseguren al comunicat. «Un fet que genera sensació d’inseguretat a les persones que han de sortir de casa per comprar o dur a terme altres activitats no incloses dins les restriccions, com ara llençar la brossa o passejar el gos». Per aquest motiu Endavant i la CUP s’ofereixen a estudiar la presentació de recursos administratius a les denúncies «que hagin estat abusives».

Ambdues organitzacions posen en valor la necessitat de complir les mesures d’aïllament i prevenció establertes mentre duri l’estat d’emergència per evitar al màxim la propagació del virus COVID-19, però recorden que «en cap cas ha de servir com a excusa per tolerar comportaments inadequats per part dels cossos policials i emplacen la ciutadania a informar d’aquestes situacions».

Per últim, insten a fomentar la cooperació veïnal per fer front a aquesta crisi sanitària a través d’iniciatives com la Xarxa de Suport Mutu de Reus.

Imagen de la Guardia Urbana de Reus.

Guàrdia Urbana de ReusCedida

tracking