Diari Més

Reorganitzen l'atenció sanitària a l'hospital Sant Joan de Reus i al CMQ

L'Ajuntament estima que deixarà d'ingressar 1 milió d'euros al mes pel coronavirus

L'aspecte exterior de l'edifici de l'antic Hospital.

CMQ de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Hospital Sant Joan de Reus i el CMQ treballen en plena coordinació per fer front de manera conjunta a l'emergència sanitària, segons ha explicat en roda de premsa el regidor de Salut, Òscar Subirats. Els dos equipaments sanitaris han reestructurat la seva activitat per fer més eficients.

Així, tota la planta de sociosanitari de l'Hospital Sant Joan es trasllada a les instal·lacions del CMQ del carrer de Gaudí, mentre que l'atenció d'urgències del CMQ es trasllada al Sant Joan. D'aquesta manera, al CMQ només hi quedaran els serveis de sociosanitari i els metges de família de les mútues, amb l'objectiu de protegir la gent gran, que és la més vulnerable davant el virus.

Les urgències de l'Hospital Sant Joan també es reorganitzen. Els metges d'urgències de l'hospital se centraran en atendre les persones afectades per covid-19, mentre que els metges d'urgències del CMQ es traslladaran a l'hospital per atendre la resta d'urgències.

D'altra banda, el regidor de Salut ha informat que la ciutat acumula sis víctimes mortals per coronavirus i que el Sant Joan ha augmentat un 25% les places de l'UCI.

Pèrdues al consistori

Per altra banda l'Ajuntament de Reus ha quantificat en 1 milió d'euros l'import que deixa d'ingressar cada mes com a conseqüència de les mesures socials i econòmiques que ha adoptat per pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus a la ciutat. Per aquest motiu, el consistori ha exigit als governs de l'Estat i de la Generalitat mesures de suport als ajuntaments per poder atendre millor les noves necessitats de la ciutadania.

A més, l'Ajuntament ha avançat el pagament de factures als proveïdors perquè puguin millorar la seva liquiditat. Fins divendres passat, ha pagat 1,3 milions s'euros de 458 factures, un 42% de les que tenia en tramitació, i aquesta setmana pagarà els 1,8 milions restants.

L'alcalde, Carles Pellicer, ha detallat que es calcula que, cada mes, deixen d'ingressar 460.000 euros a l'empresa Reus Mobilitat i Serveis; 320.000 a l'Ajuntament; 80.000 a Redessa; 60.000 euros a Serveis Funeraris Reus i Baix Camp; 58.000 euros a Reus Transport; 40.000 euros a l'Agència Reus de Promoció i 30.000 a Reus Esport i Lleure.
tracking