Diari Més

Estat d'Alarma

Famílies voluntàries de la mesquita As-sunnah cusen i lliuren mascaretes

La iniciativa solidària va repartir dimecres i ahir unes 100 peces cada dia i la comunitat fa una crida a qui disposi de màquina per elaborar-ne més

Un instant de l'elaboració de les mascaretes a una de les llars on se n'estan fent.

Famílies voluntàries de la mesquita As-sunnah cusen i lliuren mascaretesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Algunes famílies voluntàries de la mesquita As-sunnah de Reus han començat a elaborar mascaretes de roba que són després distribuïdes de manera gratuïta entre els qui les necessitin. Tant els materials com la mà d’obra són aportats altruistament per aquestes famílies. Les mascaretes es poden trobar al local dels Supermercats CMR halal, al número 63 de l’avinguda Cardenal Vidal i Barraquer. El portaveu de l’associació dels Musulmans de Reus i Comarca que gestiona la mesquita, Mohamed Said Badaoui explica que aquest dimecres ja se’n van repartir 100 i la previsió per ahir era donar-ne 100 més. Qualsevol que vulgui pot passar-les a recollir de manera lliure.

Badaoui apunta que, de moment, no s’ha fixat una quantitat determinada de mascaretes per persona i que «la majoria dels que venen a agafar-ne alguna s’emporten una o dues, o de vegades tres o quatres perquè així en tenen també per als seus pares». En un primer moment, la idea de la comunitat havia estat aprofitar l’escola annexa a la mesquita, que ara està tancada, per desenvolupar aquesta activitat però les restriccions pròpies de l’estat d’alarma no els ho van permetre. Ara, les famílies que fan possible la iniciativa solidària estan cosint des de casa seva, de manera particular i totalment voluntària.

Les mascaretes estan precintades en plàstic i dins les bosses hi ha un distintiu que indica que es tracta de «donacions solidàries de la mesquita As-sunnah de Reus». Tot just uns dies enrere, Badaoui ja explicava que el col·lectiu disposava de màquines de cosir i del material necessari per tirar endavant aquesta proposta. I apuntava que tot i que no es tracta de material que pugui fer servir en un context hospitalari, les mascaretes «podrien aportar a la gent que va pel carrer, perquè hi ha necessitat i la gent pregunta».

Realment, adquirir mascaretes a les farmàcies resulta ara del tot impossible i, en aquest marc, proliferen accions tan útils i plenament desinteressades com la de la mesquita As-sunnah, que preveu seguir aquest ritme de producció mentre encara hi hagi gent a qui li faci falta obtenir una mascareta.

Una gran demanda

A través dels seus perfils a xarxes socials, As-sunnah ha fet una «crida urgent» on s’indica a la comunitat que «vista la gran demanda de mascaretes solidàries, demanem als nostres germans i germanes que sàpiguen cosir al fet que ens ajudin a confeccionar mascaretes de tela a casa seva». Badaoui explica que «no tenim un número fix de mascaretes que fem en un dia però, donat que hi ha molta gent que en demana una, voluntaris que sàpiguen cosir i que tinguin una màquina per a poder fer-ho ens anirien molt bé».

tracking