Diari Més

Estat d'alarma

Vuit detinguts i més de 800 denúncies per incomplir el confinament a Reus

Els robatoris i furts s'han reduït entre un 60 i un 70% des de l'inici de l'alarma

L'alcalde, Carles Pellicer, durant la roda de premsa

Vuit detinguts i més de 800 denúncies per incomplir el confinament a ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Reus i els Mossos d'Esquadra han aixecat més de 800 actes i han detingut a 8 persones per incomplir l'ordre de confinament decretada amb l'estat d'alarma. Les dades s'han analitzat durant la Comissió de Coordinació per a la Seguretat Covid-19 de Reus, que s'ha reunit aquest dijous, 26 de març per analitzar el grau de compliment per part de la ciutadania de les mesures de confinament decretades. El comitè es reunirà de manera periòdica durant l'emergència sanitària.

Des del decret de l'estat d'alarma, només la Guàrdia Urbana ha denunciat a 432 persones per trencar l'ordre de confinament. La resta d'actes han estat aixecades pels Mossos. La Urbana ha detingut una persona per desobediència i reiteració i ha tramitat dues diligències per desobediència greu, sense detenció. Així mateix, ha denunciat dos locals per obrir sense autorització.

En l'àmbit de la circulació de vehicles, la Guàrdia Urbana ha realitzat 65 controls, ha controlat 140 vehicles, i ha denunciat a 7 persones per circular sense autorització (incloses en els 432).

A banda, des de l'Ajuntament s'ha atès a 16 persones sense sostre, i les ha derivat a Serveis Socials per oferir-los allotjament, alimentació i higiene.

Els robatoris i furts es redueixen un 70%

Durant la reunió també s'ha analitzat la situació de la seguretat a Reus, i s'ha constatat que el número de delictes per furts i robatoris s'ha reduït a la ciutat entre un 60 i un 70% durant el periode vigència de l'estat d'alarma, segons dades facilitades pels Mossos d'Esquadra.

tracking