Diari Més

Estat d'Alarma

L'aturada del sector ajorna l'inici de la temporada d'estiu a l'Aeroport

Grans aerolínies com Ryanair i Jet2 retarden les noves rutes i venen bitllets per volar a partir del maig tot i que la campanya comença aquest diumenge

Una imatge d'arxiu d'un avió de Ryanair que acaba d'aterrar a les pistes de Reus.

L'aturada del sector ajorna l'inici de la temporada d'estiu a l'AeroportOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La paràlisi del sector aeronàutic per la crisi del coronavirus deixa conseqüències arreu del món i les tindrà, també, a l’Aeroport de Reus. Les instal·lacions de la capital del Baix Camp havien d’inaugurar la temporada turística –igual que tots els de la xarxa d’Aena– aquest mateix diumenge, dia 29 de març, però no està previst que les connexions d’estiu entrin en funcionament, com a mínim, fins al maig. Alhora, les restriccions de mobilitat i la decisió de les aerolínies de suspendre els vols mantenen l’aeròdrom sense activitat des de la setmana passada, quan Ryanair va aturar l’enllaç amb Londres-Stansted, l’únic que s’operava durant l’hivern.

Ryanair, que comercialitza des de fa mesos 14 rutes vinculades a l’Aeroport i havia de començar a operar-les totes elles a l’abril, ja no permet reservar seients per volar abans del maig. Fonts de l’aerolínia consultades pel Diari Més expliquen que «a partir del 25 de març, Ryanair espera que la gran majoria, si no tots els seus vols, deixin d’operar per la crisi causada pel Covid-19» i apunten que «estem davant una situació sense precedents que canvia diàriament, per la qual cosa no és possible aportar una data concreta sobre quan aquesta situació canviarà».

Terminis «en constant revisió»

En la mateixa situació es troba Jet2, que havia programat més de 270.000 seients en rutes amb Reus des de les seves nou bases i, tot i haver fixat inicialment l’estrena d’enllaços a l’abril, tan sols ofereix ara bitllets per viatjar a partir del maig. Fonts de la companyia remeten al seu lloc web, on un comunicat explica que «com a resultat de la pandèmia de coronavirus, l’Oficina d’Afers Exteriors del Regne Unit desaconsella tots els viatges mundials no essencials durant un període de 30 dies» i, per tant, «hem suspès els nostres vols i vacances amb sortida des del Regne Unit fins al 30 d’abril». A Jet2 «planegem reprendre els vols a partir de l’1 de maig». El termini, però, «el mantenim sota constant revisió». TUI era més tardana en la posada en marxa d’enllaços i ja d’entrada esperava començar a volar al maig. Al seu torn, Easyjet permetia, ahir, l’adquisició dels bitllets de la seva ruta entre Reus i Londres-Luton amb normalitat per viatjar a partir d’aquest 31 de març. Amb tot, des del servei d’informació a usuaris de la companyia advertien que «ningú no pot saber ara mateix si, més endavant, s’haurà de cancel·lar» i oferien als hipotètics passatgers la possibilitat d’accedir a un vol per a una altra data si això s’acabés donant. La gran novetat de la campanya la portava enguany Belavia Belarusian Airlines, amb la primera connexió entre Reus i Minsk, sense que aquest rotatiu hagi pogut comprovar quines són actualment les previsions per a la ruta.

En total, i malgrat que Aena no ha arribat encara a fer pública la programació per a l’estiu 2020 a l’Aeroport de Reus, les diferents aerolínies havien posat a la venda a través dels seus llocs web, viatges a unes 26 destinacions. Les instal·lacions de Reus, igualment en el marc d’una situació generalitzada, afrontaven aquesta campanya turística el repte de cobrir l’absència de Thomas Cook amb l’ampliació de serveis d’altres companyies. El govern de Catalunya ja havia anunciat, de fet, moviments per mirar d’assegurar una bona campanya. Tot i no registrar ara activitat comercial, l’Aeroport de Reus continua obert.

tracking