Diari Més

Societat

L'Ajuntament de Reus obre un registre de voluntaris per coordinar l'atenció als més vulnerables

Fa una crida als possibles voluntaris perquè s'inscriguin i esperin instruccions

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Reus.

façana Ajuntament de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus ha obert un espai al web municipal per coordinar i regular les mostres de solidaritat que en els darrers dies ha rebut per part de la ciutadania per fer de voluntari amb motiu de l'epidèmia de Covid-19.

Arran de l'ordre de confinament decretada amb l'estat d'alarma, els Serveis Socials municipals han detectat un augment de necessitats de persones, especialment gent gran, que tenen dificultats per veure cobertes necessitats bàsiques, com sortir a comprar, a buscar medicaments a la farmàcia o baixar les escombraries.

Per atendre aquest increment de la demanda, els Serveis Socials de l'Ajuntament han ampliat serveis com el d'ajuda a domicili, el menjar a domicili o la capacitat d’atenció telefònica domiciliària a la gent gran, i altres usuaris en situació de vulnerabilitat.

En la situació actual, l'Ajuntament pot donar servei a l'augment de la demanda amb els recursos propis. Tanmateix, la regulació i coordinació de les mostres de solidaritat de la ciutadania ha de permetre, arribat el cas, fer un pas més enllà i estar preparats per donar resposta a un augment més ampli de la demanda.

En aquest sentit, l'Ajuntament fa una crida als possibles voluntaris perquè s'inscriguin al registre obert al web municipal i esperin instruccions per tal d'actuar de manera coordinada i, sobretot, actuar de manera segura tant pels propis voluntaris com per a la gent que es vol ajudar.

Les persones interessades en fer tasques de voluntariat cal que es registrin a https://www.reus.cat/voluntariat-coronavirus i que omplin el formulari amb el tipus d'ajuda que poden oferir (telefònica o presencial) i la seva disponibilitat diària i horària.

La regidoria de Benestar Social s'encarregarà de coordinar l'equip de voluntrais i de registrar les necessitats que es vagin detectant des de les àrees bàsiques de salut i dels Serveis Socials municipals entre les persones confinades més vulnerables.

Els primers voluntaris es preveu que comencin a actuar fent trucades telefòniques a gent grant, amb l'objectiu de fer-los companyia i interessar-se per si tenen alguna necessitat.

Des de la regidoria de Salut es farà una formació als voluntaris per evitar riscos tant per als voluntaris com per a les persones a qui es vol ajudar.

Igualment, en col·laboració amb les regidories de Cultura i de Relacions Cíviques, s'està contactant amb totes les associacions de veïns i altres entitats de la ciutat per fer una crida al voluntariat entre els seus associats.

L'espai web obert per l'Ajuntament és l'embrió d'un projecte d'atenció comunitària en el que estan treballant les regidories de Benestar Social i de Salut amb altres agents com les arees bàsiques de salut, les farmàcies, el col·legi oficial de de psicòlegs, etc.

tracking