Diari Més

La Guàrdia Urbana de Reus sanciona 289 persones per incomplir l'ordre de confinament

L'Ajuntament estudiarà si redueix més les freqüències del bus urbà

Imagen de la Guardia Urbana de Reus.

Guàrdia Urbana de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Reus ha sancionat 289 persones per incomplir l'ordre de confinament, des que es va decretar l'estat d'alarma, segons ha informat el consistori. A banda, també s'ha detingut una persona per desobediència greu, s'han obert diligències contra una altra i s'ha multat un comerç, per la mateixa raó. L'Ajuntament, en la reunió d'aquest dilluns del Comitè d'Emergències, ha decidit que estudiarà reduir més la freqüència del bus urbà. Fa uns dies ja es va deixar el servei en el 50%, i la setmana passada el número d'usuaris va caure un 90%, segons el consistori. També s'ha plantejat flexibilitzar l'horari per llançar escombraries.
El govern local, d'altra banda, ha suspès les vetlles i cerimònies funerals al tanatori municipal. Paral·lelament, ha decidit incrementar la neteja i desinfecció viària a les zones de més pas i als llocs propers a supermercats i centres de salut. L'executiu també sol·licitarà al govern de l'Estat «el cessament total de l'activitat com a mesura preventiva per evitar contagis massius i no saturar el sistema sanitari».

Aquesta setmana també es convocarà la Comissió de Coordinació per a la Seguretat covid-19, l'òrgan que ha de facilitar la cooperació i coordinació entre Ajuntament, Guàrdia Urbana i la resta de cossos de seguretat.

tracking