Diari Més

Les clarisses de Reus tanquen l'església a celebracions i aturen la producció de dolços

Integrades en la vida contemplativa, animen ara a «estar junts i parlar»

Una imatge d'arxiu de l'obrador del convent de les Germanes Clarisses.

Les clarisses de Reus tanquen l'església a celebracions i aturen la producció de dolçosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El canvi de rutines que el control del coronavirus està generant arreu del món ha arribat, també, al convent de les Germanes Clarisses de Reus. La comunitat, integrada en la vida contemplativa, ha hagut d’aplicar algunes mesures per «fer cas de totes les indicacions de sanitat i les que s’han donat a nivell civil; també les de no sortir». La germana Teresa explica al Diari Més que el dia a dia «ha variat una mica, almenys en el que és més substancial» i que «l’església, ara, la tenim tancada, no podem fer les celebracions de l’eucaristia i tampoc l’obrim el diumenge per la pregària de tothom». A més, «hem aturat la producció i la venda dels dolços que elaborem, per evitar riscos i qualsevol perill i també perquè la gent, en haver d’estar tancada, tampoc no s’apropa».

Aquesta darrera decisió l’han pres les clarisses conscients que «ja s’ha dit que els aliments no contaminaven» i amb la intenció d’«actuar, igualment, amb la màxima prudència, tant per la seguretat nostra com també per la de tothom», especialment «perquè ningú surti per venir a buscar això».

La paralització de l’obrador «és una manera de solidaritat i d’estar al mateix nivell i en les condicions de les persones que tenen el seu negoci i no el poden tirar endavant en aquests moments», una situació a què la comunitat no és aliena. La producció es reprendrà «quan passi l’estat d’alarma i tot torni a la normalitat». A banda d’això, «vigilem de rentar-nos les mans molt i de tenir molta cura de les germanes més grans, que poden tenir més risc», afegeix la germana Teresa.

«Nosaltres ho hem elegit així»

La vida contemplativa, on «habitualment, només sortim pel que és necessari», dona a les Germanes Clarisses un altre punt de vista sobre el confinament a què fa front ara la pràctica totalitat de la població. Amb tot, precisen que «hi ha una diferència que és molt important i és que nosaltres hem fet l’elecció de viure aquesta vida més de clausura. Ha sigut una elecció lliure, la resposta a una crida que se’ns ha fet. I la gent està a casa ara de manera obligada». Per als qui no poden sortir per la quarantena del coronavirus, les germanes veuen en aquesta una «oportunitat per estar més en família, parlar més, fer activitats junts o simplement per estar més units els uns amb els altres». Insisteixen, de qualsevol manera, que «val la pena fer cas de les normes per evitar que la propagació vagi a més». I tenen, en el seu cas, l’avantatge que «disposem d’un espai de jardí i d’horta per on podem caminar, així que no és tan difícil com per a qui viu en un pis».

tracking