Diari Més

Les botigues de mascotes redueixen els horaris i garanteixen l'abastiment

Els dies previs al confinament, aquells que tenen animals van comprar de manera més aglomerada però ara s’ha normalitzat

Al comerç Agronatura del carrer Pintor Fuster de Reus han habilitat un petit rebedor per evitar que la gent passegi per l'interior.

Les botigues de mascotes redueixen els horaris i garanteixen l'abastimentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’activitat comercial no s’ha aturat en els establiments d’animals ni clíniques veterinàries, que tenen permès seguir obertes per a garantir el subministrament d’aliments per a les mascotes i també atendre qualsevol necessitat hospitalària que puguin patir. Davant aquesta situació algunes botigues d’alimentació han decidit reajustar els seus horaris per evitar l’exposició al coronavirus, ja que «si obrim en l’horari normal, com que la resta de gent ha de respectar el confinament, hi ha moltes hores que estem sols».

Aquest és el cas, entre altres, de dues botigues de Reus, Agronatura i Faunàtics, que han decidit obrir a mig matí i a mitja tarda. Els propietaris de tots dos establiments assenyalen a Diari Més que «els dies previs al confinament, el dijous, divendres i dissabte, es van viure situacions molt semblants a les dels supermercats, amb molta aglomeració de persones i comprant més del que és habitual per als seus animals», tot i això, tots dos diuen que «ara la situació s’ha normalitzat, i venen menys persones i a comprar quantitats més normals dels aliments bàsics». Pel que fa al subministrament d’aquests aliments, tant des d’Agronatura com des de Faunàtics Reus asseguren que «les provisions estan garantides, no hi ha cap mena de restricció als transportistes d’alimentació», tot i que des d’Agronatura, que també subministren a alguns establiments, sí que assenyalen que «aquests dies hem hagut de racionalitzar una mica més les quantitats que enviàvem als altres establiments, però només ha estat per l’imprevist d’aquests primers dies».

Pel que fa a les mesures de seguretat, els dos comerços treballen amb guants i mascaretes i tenen el gel corresponent per a les mans. A més, en el cas d’Agronatura, han creat un petit rebedor on els clients esperen i demanen el pinso, sense necessitat de passejar per l’interior de la botiga. Pel que fa a Faunàtics, com que el comerç es troba en una nau gran, el propietari indica que «aquí deixem entrar a la gent, també anem amb guants i mascaretes, netegem bé el datàfon cada vegada que algú paga i tenim el gel desinfectant», i a més, també guarden la distància recomanada d’un metre. «Sembla que estiguem tots enfadats perquè parlem entre nosaltres de molt lluny», bromeja, i afegeix que «aquí tenim un gosset que, al final, hem hagut de tancar perquè, com és normal, tothom el vol tocar però clar, encara que els animals no portin el coronavirus, si el toquen tantes persones, al final pot ser contagiós». A més, des d’Agronatura entenen perfectament que hagin d’estar oberts perquè «és important que els animals puguin menjar com sempre i també que es comprin productes d’higiene per evitar altres plagues».

Veterinaris oberts

De la mateixa manera que les botigues de mascotes, els veterinaris també estan oberts per acollir totes aquelles operacions d’urgències, com indiquen des del Centre Veterinari Tarragona, on només obren dues hores al matí i només atenen amb visites prèviament concertades. Com a mesura de seguretat pel coronavirus, només deixen entrar a una persona. Per la seva banda, a Bofarull Veterinaris, a la Canonja, es mantenen oberts les 24 hores i atenen a tothom, siguin urgències o no, però han espaiat més les consultes per evitar que s’aglomeri molta gent a la sala.

tracking