Diari Més

Mobilitat

El raval de Santa Anna de Reus es mantindrà obert mentre duri la quarantena

Aquesta setmana s’havia de limitar la circulació i l’Ajuntament havia instal·lat la senyalització nova

El raval es mantindrà obert a la circulació, almenys, 15 dies.

El raval de Santa Anna es mantindrà obert mentre duri la quarantenaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El raval de Santa Anna havia de començar aquesta setmana una nova prova pilot que comportava limitar l’accés dels cotxes en aquest raval de dilluns a dissabte entre les 11 i les 21 h. Aquesta és una mesura que es va decidir prendre la setmana passada, després de finalitzar la primera prova pilot, que va començar al novembre, i que va mantenir el raval obert únicament per a vianants els divendres, dissabtes i vigílies de festius. De fet, des de l’Ajuntament ja s’havia instal·lat la nova senyalització que informava els usuaris de la via de les limitacions de circulació durant tots els dies a excepció dels diumenges que no siguin comercials, des de les 11 del matí fins a les 21 h.

Així doncs, una vegada superada la primera fase de prova, aquesta setmana havia d’arrencar una de nova que ajudés a la transició cap a la vianalització definitiva d’aquest raval, però aquesta prova ha quedat suspesa davant les mesures de prevenció per evitar el contagi del coronavirus. Davant aquesta situació d’excepcionalitat que s’està vivint arreu del món, l’Ajuntament de Reus ha decidit mantenir obert als turismes el raval de Santa Anna, almenys, els pròxims 15 dies, coincidint amb la quarantena decretada per l’Estat. Tot i això, aquesta mesura podria allargar-se i, per tant, des del consistori mantindran el raval obert fins que la situació recuperi la normalitat.

Un ambient sostenible

L’objectiu de vianalitzar el raval de Santa Anna va començar a concretar-se el novembre del 2019 quan el consistori va decidir tancar el pas als vehicles els divendres, dissabtes i vigílies de festius. El balanç d’aquesta primera prova ha estat positiu per part de tots els departaments municipals implicats, que són la regidoria d’Urbanisme i Mobilitat, la regidoria de Promoció de Ciutat, i el Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana. De fet, la policia local ha constatat que durant aquesta primera fase que va finalitzar al febrer, la vianalització «redueix la mobilitat amb vehicles particulars i afavoreix un ambient més sostenible i tranquil», i a més, «millora la qualitat de vida de la ciutadania». Amb tot, des del consistori són conscients que cal fer millores, les quals estaven previstes incorporar en aquesta segona fase del projecte.

tracking