Diari Més

Equipaments

Les obres d'ampliació del Centre de Lectura començaran al maig

L’entitat està pendent dels tràmits per obtenir la llicència per a iniciar la primera fase del projecte, l’estructura i el tancament

Les obres d'enderroc del número 12 del carrer de la Puríssima Concepció van acabar al novembre.

Les obres d'ampliació del Centre de Lectura començaran al maigGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tasques per ampliar el Centre de Lectura començaran a finals d’abril o al maig, en funció de quan s’obtingui la llicència d’obres, ja que és l’únic tràmit que resta pendent per iniciar aquesta primera fase de l’ampliació de l’equipament. Segons ha pogut saber el Diari Més, l’arquitecte encarregat de les obres està a punt de presentar aquesta llicència necessària al consistori perquè aquest doni el vistiplau i es puguin començar a realitzar les tasques corresponents.

Aquesta primera fase consisteix en la construcció de l’estructura i el tancament del solar que, després de la fase d’enderrocs, ha quedat buit. Precisament, aquesta fase inicial es va dur a terme l’any passat i va finalitzar al voltant del mes de novembre. L’inici de la primera fase d’obres s’ha hagut d’esperar fins ara perquè, tal com explica el president del Centre de Lectura, Lluís Miquel Pérez, «no volíem començar les obres i deixar-les a mitges per falta de finançament», i, al mes de novembre, ja avisava que «començarem les tasques al primer trimestre del 2020». I així ha estat, des de l’entitat ja han aconseguit els prop de 400.000 euros per iniciar aquesta fase, uns diners que «han sortit de les finances internes però també d’ajudes externes d’altres institucions».

Amb aquests diners reunits i, també, part dels que es necessiten per a la segona fase, les obres de la primera part del projecte començaran al maig, a tot estirar, tot i que el president de l’entitat voldria que «comencessin com més aviat millor, per tant, si és a l’abril, millor que al maig». Lluís Miquel Pérez es mostra esperançat i confia que «les obres de la primera fase acabin a temps perquè estiguin disponibles per al curs vinent» i, d’aquesta manera, el Centre de Lectura podria acollir a «uns 500 alumnes més». Amb tot, la situació excepcional que s’està vivint arreu del món, podria endarrerir una mica més els tràmits i fer que les obres comencessin més tard.

Un edifici de tres plantes

Les tasques es duran a terme als números 6-8-10 i 12 del carrer de la Puríssima Concepció i els baixos del número 4, i dotarà al Centre de Lectura de nous accessos. Una vegada finalitzada aquesta primera fase, només restarà una segona de pendent, que es podria dividir en dos en funció del pressupost que disposi l’entitat quan hagi d’arrencar aquesta segona part del projecte. Amb la primera planta creada, només restarà construir la segona i la tercera per a completar una obra molt important per «aportar espais adequats on desenvolupar els ensenyaments artístics a una ciutat que és cultural», i perquè «ara estem molt estrets, amb el nou espai podrem oferir més places». Per aquest motiu, l’entitat està buscant la resta de finançament pendent per culminar l’obra. Des del Centre de Lectura volen que, una vegada comencin les obres, ja no s’aturin fins que s’hagi finalitzat aquesta ampliació que preveu aixecar un edifici de tres plantes per a créixer paral·lelament amb els usuaris d’aquesta entitat i els seus socis, que giren al voltant dels 2.000.

tracking