Diari Més

Via pública

Instal·laran a Reus una vintena de fonts mixtes per a l'ús de persones i gossos

N’hi haurà 12 d’un nou model amb doble polsador i altres 9 tindran una cubeta que retingui l’aigua perquè les mascotes beguin

El projecte preveu reemplaçar algunes de les fonts convencionals de la ciutat.

Instal·laran a Reus una vintena de fonts mixtes per a l'ús de persones i gossosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 21 sortidors d’aigua ubicats a parcs i places de la ciutat seran reemplaçats per noves «fonts mixtes per a persones i gossos» o bé adaptats per tal que les mascotes també en puguin fer ús. L’Ajuntament ha aprovat recentment el projecte, a través de Brigades, i està pendent de posar data a les obres. La intervenció, tal com concreten des del govern, respon a una de les propostes resultants dels Pressupostos Participatius 2019 i que encara no s’ha executat. El mapa de les fonts que ha dibuixat Brigades té en compte que «una persona que passeja el gos pugui estar a menys de 300 metres d’una font mixta, apta per beure aigua tant les persones com els gossos».

El projecte preveu tres tipus d’actuacions. A fins a 10 ubicacions, «se substituiran les fonts de tipus clàssiques i de copa per un nou model de font mixta, apte per a beure aigua les persones i els gossos». En aquest sentit, s’ha escollit el model Husky, de l’empresa Benito, que disposa de «dues aixetes amb polsador a dues alçades –98 i 20 centímetres–, una d’elles per a gossos». Aquestes zones seran dotades amb una boca de reg per tal de facilitar la neteja necessària. Els nous sortidors mixtes aniran a la plaça de Tirant Lo Blanc (Sol i Vista), el carrer Mas Pellicer, el parc de Mas Abelló (Mas Abelló), el parc de la Moreneta (Juroca), el carrer Pintor Fuster (Fortuny), la zona de jocs d’Àngel Guimerà (Poetes), el Parc del Trenet (Clarisses), la plaça de Celdoni Vilà i Torroja (Immaculada), la zona de jocs de l’avinguda de Bellissens (Bellissens) i la zona de jocs de Bahia Blanca (Pastoreta). Tot plegat costarà al voltant de 15.700 euros.

Un segon sistema, que s’aplicarà a 9 localitzacions, modificarà fonts ja existents i preveu «substituir la reixa del terra per una dotada amb una cubeta per retenir temporalment l’aigua i facilitar que els gossos puguin beure». En aquest sentit, es variaran els punts d’aigua de la zona de jocs del carrer Joan Bertran (Mare Molas), el Mas Iglesias (Mas Iglesias), el carrer Pere de Lluna, al carrer de la Mineta (Mineta), el parc de Morlius (Sant Jordi), la plaça del Baluard (Casc Antic), la plaça Llibertat (Ample), el passeig Sunyer a l’alçada del carrer Doctor Ferran (Escorxador) i la zona verda del carrer Igualada (Jardins de Reus). Les modificacions implicaran una inversió de 9.100 euros.

A espais on no n’hi ha

Per últim, també es construiran fonts a espais on no n’hi ha. A aquests llocs s’implantarà, igualment, el model Husky. En detall, els aparells aniran al Jardí dels Capellans i a l’entorn de la plaça de Marià Manent, i costaran uns 5.600 euros.

La iniciativa, que va rebre el vot de 228 veïns en el marc del procés dels Pressupostos Participatius 2019 i preveia una dotació màxima de 50.000 euros, contemplava la instal·lació de més «fonts a les zones públiques» així com «posar abeuradors enganxats a les fonts existents per què els animals puguin beure aigua». Estava impulsada per Arnau Torrente, Sandra Cabré i Jaume de Haro. Reus té ara una desena de fonts només per a gossos.

tracking