Diari Més

Actualitat

Dos nous reusencs de nom, cos i ànima

La reusenca Isabel Marsal ha confeccionat la Cori i el Peret perquè siguin mascotes de la festa

Isabel Marsal amb els dos ninos que ha dissenyat i confeccionat al seu estudi de Reus.

Dos nous reusencs de nom, Cos i ÁnimaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cori fa 42 cm i llueix un bonic vestit de color blau, decorat amb la seva inicial i la Rosa de Reus. El Peret és una mica més alt, fa 44 cm, i porta uns pantalons amb els mateixos detalls. Tots dos són de tacte tou, han estat confeccionats amb roba de cotó suau i llana, i han sortit de les mans d’Isabel Marsal, la reusenca que, des de fa anys, dissenya i confecciona nines de roba artesanals al seu Taller de Nines de Drap.

«És un projecte que fa molt de temps que tenia al cap –explica la Isabel–, però el clic va venir per una sèrie de persones que van coincidir a fer una crida perquè es torni a posar el nom de Cori a les nenes que neixen a Reus, i jo em vaig voler sumar a la iniciativa amb aquestes nines». Amb aquesta intenció, la Isabel Marsal ha pensat en la possibilitat d’obsequiar amb una nina de Peret o Cori a totes les famílies que posin un dels dos noms als seus fills acabats de néixer, així com al primer nadó de l’any de la ciutat de Reus.

Així i tot, la voluntat final, explica la dissenyadora, és que aquesta parella, inspirada en els sants patrons de la ciutat, acabi esdevenint una mena de mascotes de la festa. «Tot i això, jo penso que les mascotes no sorgeixen perquè algú les ofereix, sinó que ho acaben sent perquè la gent les adopta com a tal», detalla. És per això que la reusenca ha dissenyat una segona versió de la parella, de mida lleugerament més petita i detalls una mica més simples –que no es copsen a simple vista– amb la voluntat que el Peret i la Cori puguin esdevenir populars, arribant a totes les cases i escoles, perquè el preu no sigui un impediment. A més, explica la seva creadora, els ninos es poden personalitzar amb elements de la festa, com ara els mocadors dels castellers o les espardenyes de vetes.

Tots els Perets i Coris que es posin a la venda aniran acompanyats d’un petit llibret, adjunt al canell del nino, amb uns textos signats per la Lena Paüls, i que inclouen una il·lustració de l’Alina Ballester, totes dues també reusenques.

La presentació del Peret i la Cori es farà el pròxim 26 de juny, «entre Sant Joan i Sant Pere», explica la Isabel, i comptarà amb uns padrins d’excepció: «d’una banda, alguna persona vinculada al Grup Cultural de Misericòrdies de Reus, probablement el seu membre més jove, i potser també alguna Cori gran, i per l’altra banda, i com a padrins associats a les festes, estem pensant en uns Nanos petits, concretament en el Xiquet i la Xiqueta».

La Isabel explica que ara que el Peret i la Cori són una realitat «i estan a punt de començar a caminar», ja té un parell d’idees més «que estaven en llista d’espera» i que són els que vindran a continuació. Aquesta artista reusenca fa més de quinze anys que es dedica a dissenyar i confeccionar nines de drap. Entre les seves més de tres-centes creacions hi ha altres figures emblemàtiques, com ara la Vella Quaresma, la Castanyera o els castellers locals. Ha fet diverses exposicions i dirigeix un taller de creació de nines.

tracking