Diari Més

Ensenyament

La Generalitat treu a concurs el projecte per traslladar Els Ganxets

El contracte, que té una durada d’un any, preveu la redacció del projecte bàsic, executiu i la direcció d’obres per adequar l’edifici Ciutat de Reus

L'escola fa 13 anys que està en barracons i ara passarà a compartir edifici amb la Ciutat de Reus.

La Generalitat treu a concurs el projecte per traslladar Els GanxetsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escola Els Ganxets té cada vegada més a prop el nou edifici que els permeti abandonar, definitivament, els barracons on actualment es troben els seus alumnes i professors. La Generalitat de Catalunya ha tret aquesta setmana a licitació la redacció del projecte bàsic, executiu i la posterior direcció d’obra de reconversió d’una part de l’edifici Ciutat de Reus per a la nova construcció de l’Escola Els Ganxets.

Així doncs, d’aquí a un any aquest centre escolar ja hauria de disposar d’un projecte de remodelació de la part de l’edifici Ciutat de Reus en qüestió. Les empreses que vulguin optar a aquesta licitació tenen temps per presentar la seva oferta fins al 6 d’abril, mentre que la durada del contracte és d’un any amb un pressupost de 264.876,97 euros amb IVA inclòs. Aquest pressupost es desglossa en 150.970,06 euros per la redacció del projecte, 37.742,52 euros per la direcció de l’obra i 30.194,01 euros per la redacció dels projectes modificats, que sumen els 218.906,59 euros del cost total de la licitació sense IVA.

Una vegada es conegui l’empresa guanyadora del concurs, aquesta haurà de presentar l’avantprojecte en un període màxim de tres mesos i el projecte bàsic dos mesos més tard. Una vegada entregat el projecte bàsic, disposarà de tres mesos per entregar una maqueta del projecte executiu i, uns últims quatre mesos pel projecte executiu definitiu a partir de les revisions per tercers i Infraestructures.cat, l’òrgan de contractació.

L’estiu del 2019, el director dels Serveis Territorials d’Educació, Jean-Marc Segarra, argumentava que el procés per traslladar l’Escola Els Ganxets a l’edifici de la Ciutat de Reus avançava «molt bé» i assegurava que «la previsió és que el trasllat es produeixi de cara al curs 2021-2022 amb una inversió de 2 milions d’euros». El cert, ara mateix, és que, si els terminis es compleixen, l’any vinent estarà redactat el projecte i, per tant, es començarà a treballar en la remodelació corresponent de l’Escola Ciutat de Reus, unes obres de les quals no es coneix el termini, ja que se sabrà una vegada s’aprovi aquest projecte inicial.

Tretze anys en barracons

L’Escola Els Ganxets ha encetat enguany el tretzè curs en barracons, és per aquest motiu que des dels Serveis Territorials d’Educació s’expressava que «Els Ganxets s’ho mereix després d’anys de lluita i pel projecte educatiu tan potent que té» i es considerava, aquest trasllat, una «prioritat per acabat amb les aules prefabricades i deixar enrere tretze anys en unes condicions no gaire òptimes».

Després de tretze anys, sembla que l’Escola Els Ganxets està vivint ja els darrers cursos en barracons i s’apropa el seu trasllat definitiu cap a l’Escola Ciutat de Reus. L’AMPA del centre educatiu va realitzar un sondeig, a principis de 2019, sobre aques trasllat de l’escola i aquest va ser aprovat pel 92% dels pares, i el claustre es va mostrar a favor d’aquest canvi. Així doncs, sembla que la situació s’ha desencallat després de tants anys de lluita i en poc més d’un any Ensenyament ja tindrà el projecte de remodelació de l’actual Ciutat de Reus per a començar a adequar-lo per acollir l’Escola Els Ganxets que abandonaran, per fi, els barracons i tindran un espai més digne.

tracking