Diari Més

Laboral

FCC comença a llogar vehicles per normalitzar la recollida de brossa

La plantilla espera incorporar una vintena de màquines al llarg del mes i valora que «s’oxigenarà el parc» però no descarta la vaga si no té un conveni

L'arribada de camions hauria de posar fi a la brutícia en pocs dies.

FCC comença a llogar vehicles per normalitzar la recollida de brossaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa que presta el servei de la neteja viària i la recollida de la brossa a Reus, FCC, «ha començat a incorporar els primers vehicles» que han de permetre els treballadors sortir a realitzar «amb seguretat» la seva tasca i normalitzar, així, la situació al municipi. El secretari general de sanejament urbà d’UGT a Tarragona, Ángel Martín de Sande, concreta que «dimecres ha entratel primer, un camió de càrrega lateral nou i, segons ens informen, al llarg del mes, aniran arribant quatre o cinc vehicles cada setmana fins assolir-ne la vintena». La plantilla acumulava fins avui dimarts tres dies deixant al parc d’FCC la maquinària que considerava, després de revisar-la, «de risc per als qui la condueixen o per a la ciutadania».

De Sande explica que «la força que hem fet era sensata i coherent per la seguretat de tothom i se n’han adonat que era així». «Ho hem aconseguit sense haver d’anar a Inspecció de Treball perquè per això tenim un comitè de riscos laborals que hem fet la nostra feina», afegeix en al·lusió a la denúncia presentada en les darreres hores per la CUP per visibilitzar les condicions dels empleats de la brossa, la qual De Sande considera que «no era necessària ni entenem com és que s’ha fet». I valora que aquesta vintena de màquines «serviran per oxigenar una mica el parc» però recorda que «amb la nova licitació n’hi ha d’haver prop de 100». El govern havia fet arribar a FCC fins a tres requeriments, amb un límit de resposta de 24 hores, per tal que l’empresa acredités que els vehicles que no estan sortint pateixen, realment, avaries així com perquè aportés els certificats de les ITV de tota la flota i iniciés el lloguer de 18 nous vehicles. Fonts municipals rebutjaven aquest dimarts comentar els resultats dels requeriments però sí que han confirmat que l’empresa ha començat a llogar la maquinària. Tot i que aquest aspecte correspon directament a FCC, el ple sí que haurà d’abordar amb posterioritat el vessant econòmic del tràmit.

Les negociacions, paralitzades

Els treballadors reivindiquen la reactivació de les negociacions amb l’empresa per tal de poder accedir a signar un conveni laboral, almenys durant els últims 40 anys vinculat a Tarragona i que ha decaigut. Si no ho aconsegueixen, no descarten anar a la vaga o procedir a realitzar «mobilitzacions fortes». El col·lectiu ha denunciat en els últims dies que les converses pel document van quedar congelades perquè no hi ha concurs i reclamen que els nous plecs contemplin una millora de condicions que permeti assolir l’entesa i facilitar que els gairebé 220 empleats no quedin «a expenses de la nova contracta».

tracking