Diari Més

Societat

El Saló de la Mascota, Bestial, potenciarà les activitats infantils

Hi haurà una trentena d’expositors a FiraReus

Imatge de la presentació de la Fira, que té els animals com a grans protagonistes.

El Saló de la Mascota, Bestial, potenciarà les activitats infantilsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’onzena edició de la fira Bestial s’inaugurarà aquest dissabte a FiraReus on ocuparà els 6.500 metres quadrats del recinte i en el qual s’hi trobaran una trentena d’expositors entre els quals hi haurà associacions i protectores d’animals, roba, complements, alimentació, animals i el Col·legi de Veterinaris de Tarragona.

Enguany, com ja va estar present en la caminada d’animals del passat diumenge, l’objectiu és la tinença responsable i la conscienciació i la cura dels animals. És per això que algunes de les activitats que es podran realitzar estaran enfocades en aquest àmbit. D’altra banda, com que aquesta fira, juntament amb ExproReus, és la que té un perfil familiar més marcat, també s’han previst diverses activitats per als més petits.

El vicepresident de la Cambra de Comerç de Reus, Jaume Batista, va explicar ahir que «aquí tots gaudeixen de les activitats que és fan» i va remarcar que «és una fira que vol fer èmfasi en la tinença responsable d’animals, fomentar les adopcions i els comportaments cívics». És per això que entre les activitats hi haurà conferències relacionades amb el comportament dels gossos i el seu abandonament. D’altra banda, també hi haurà exhibicions de disc dog i d’ensinistrament de gossos, espectacles de màgia, una desfilada de gossos d’acollida a càrrec de l’associació Gent i Gossos i una gimcana d’habilitat per a gossos oberta a tots els visitants que vulguin participar amb la seva mascota.

Pendents del Coronavirus

Com ja va succeir l’any passat, Arion, patrocinador oficial del Bestial, regalarà un quilogram de pinso a les associacions i protectores d’animals per cada fotografia que es comparteixi a les xarxes socials amb l’etiqueta #BestialArionSolidari. En l’edició anterior van arribar als 720 kg entregats i, en aquesta, el responsable comercial d’Arion Catalunya, Enric Menea, confia a superar la xifra. «Enguany també hi haurà l’exposició internacional canina i, com a novetat, tindrem un estand amb diferents distribuïdors i col·laboradors especialitzats en alimentació canina i felina per atendre als assistents», va detallar Menea. D’altra banda, l’exposició que no se celebrarà enguany serà la felina internacional, ja que «la majoria de jutges són d’Itàlia i França i tenen dificultats per viatjar amb les mesures preses pel Coronavirus».

En aquesta línia, la regidora d’Economia i Coneixement a l’Ajuntament de Reus, Teresa Pallarès, qui va assenyalar que «estem molt pendents de les mesures que s’acabin prenent pel que fa al Coronavirus i, fins a l’últim moment, no sabrem si la fira s’haurà d’anul·lar», i va remarcar que «actuarem en conseqüència amb els consells sanitaris, recordo que ja s’han posposat dos congressos de sanitat que s’acabaran realitzant a l’octubre». Bestial obrirà dissabte i diumenge de 10 a 20 h. i l’entradageneral costarà 5 euros.

tracking