Diari Més

Comerç

Tanca la botiga Jofré del carrer Monterols de Reus, la primera que es va obrir

L’establiment històric es va inaugurar el 1929 i, 91 anys després, ha baixat la persian definitivament

El local està en reformes per acollir una nou comerç.

Tanca la botiga Jofré del carrer Monterols, la primera que es va obrirOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les botigues tradicionals del carrer Monterols continuen desapareixent lentament i si a principis del 2019 va tancar la sastreria Queralt, ara ha estat el torn de la botiga Jofré, la primera que es va obrir a la capital del Baix Camp. Aquest establiment es va inaugurar l’any 1929 on va convertir-se en un referent de la sastreria a Reus. La marca Jofré, iniciada per Joaquim Jofré Guardar, va passar a les mans del seu fill, també anomenat Joaquim el 1967 i, el 2005, va passar el relleu als seus fills, els nets del fundador, Joaquín i Francesc.

Ara, 91 anys després que s’obrís la primera botiga Jofré, la del carrer Monterols, s’ha tancat per raons que els propietaris es reserven. Amb aquest establiment tancat, Jofré disposa de dues botigues més, ambdues ubicades al carrer Llovera, una de moda infantil i l’altra per a homes i dones. El comerç que ha tancat oferia també roba d’home que, provablement, s’ha traspassat tot a la botiga del carrer Llovera.

La situació del comerç Jofré no sembla òptima, ja que a l’estiu del 2019 l’Agència Tributària va intervenir, almenys, en un dels tres establiments que encara restaven oberts. Segons es va informar en aquell moment, els Mossos d’Esquadra van prendre algunes peces de roba que tenien a la venda. Aquest històric comerç reusenc fa temps que figura a la llista de morosos d’hisenda amb 2.135.979,58 d’euros de deute pel que respecta a l’administració de l’Estat. Es desconeix si aquest seria un dels motius pel qual hauria tancat la botiga més antiga de la història de Jofré, que encara manté obertes les altres dues del carrer Llovera, dues a Salou i una més a Barcelona.

Pròxima obertura

D’altra banda, al local número 21 del carrer Monterols, on fins ara hi havia l’emblemàtica botiga Jofré, ja s’hi poden veure obrers treballant per adequar aquest espai a un nou comerç que s’instal·larà pròximament. Segons ha pogut saber aquest rotatiu, aquest nou establiment que ocuparà el local número 21 és Orange. Aquesta companyia de telecomunicacions, la tercera més gran d’Europa, ja té dues botigues obertes a la capital del Baix Camp, una al carrer Llovera i l’altre al Carrefour de l’avinguda Maria Fortuny.

tracking