Diari Més

Comerç

Paradistes i veïns es concentraran al Mercadal per salvar el Carrilet de Reus

El col·lectiu celebra la resposta al primer vermut i programa un nou acte pacífic el 18 de març

Unes 1.000 persones van acudir ahir a donar suport als venedors.

Paradistes i veïns es concentraran al Mercadal per salvar el Carrilet de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Salvem el Mercat del Carrilet va celebrar, ahir, un multitudinari vermut popular al voltant de l’equipament per reclamar que el govern no obligui els paradistes a abaixar definitivament la persiana al juny del 2021, coincidint amb el final dels contractes de lloguer dels actuals negocis. El col·lectiu ja havia recollit, abans de la jornada d’ahir, més de 5.000 signatures demanant la continuïtat del mercat. El pròxim dimecres dia 18 de març, a partir de les 19 h., es convocarà una concentració a la plaça del Mercadal. Serà «un acte completament pacífic on tothom està convidat. Com més siguem, més força farem».

La portaveu dels venedors del Mercat del Carrilet, Maria Jesús Querol, explicava ahir que «teníem expectatives que vingués gent però la resposta ens ha desbordat». A l’acte van acudir prop d’un miler de veïns, entitats i la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR). Els paradistes es fixen la meta de «10.500 firmes per tenir una quantitat representativa de la ciutat, un 10%, i mirar de portar alguna iniciativa, per exemple, al ple».

Continuar de lloguer

Des d’ara, però, «el que estem fent és que vegin que hi ha molta gent que està en desacord amb la decisió que s’ha pres, i penso que s’haurien d’escoltar a la gent». En aquests dies, «sis o set paradistes, un per un, hem anat tenint entrevistes individuals» amb el govern «però no hi ha diàleg, ens diuen que és el que hi ha». Sobre l’opció d’anar al Mercat Central, valora que «no és el nostre lloc i la nostra clientela no hi pujarà». En relació a l’afluència de compradors aquests dies, Querol recorda que «nosaltres no hem dit mai que no tinguéssim clients. Ve gent. I ara n’ha vingut molta, també per signar». Del futur de l’equipament, diu que «nosaltres volem que continuï tal qual està. Hi ha un espai que es pot fer servir per un centre cívic, per una cooperativa... Hi ha persones que cobren un sou per buscar solucions i poden trobar-les». Els paradistes, que diuen estar «oberts a tot», tampoc veuen mala opció «seguir de lloguer. No volem que l’edifici estigui tancat i sigui una pèrdua per nosaltres i pel barri».

tracking