Diari Més

Salut

Un estudi que inclou la ciutat de Reus farà un seguiment alimentari durant 10 anys a 2.300 nens

La investigadora de la URV Nancy Babio i la investigadora de la Universitat de Córdoba, Mercedes, Gil coordinen l’estudi CORAL

La cocoordinadora del projecte CORAL, Nancy Babio de la URV, amb un dels participants a l'estudi.

Un estudi que inclou la ciutat de Reus farà un seguiment alimentari durant 10 anys a 2.300 nensURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estudi observacional CORAL, un treball que farà el seguiment de 2.300 nenes i nens durant deu anys, té com a objectiu saber de quina manera l’alimentació, l’estil de vida, les hores de son i l’entorn afecten, des de ben petits, la salut de les persones.

Aquest estudi el coordinen a l’Estat espanyol la investigadora de la Unitat de Nutrició Humana de la URV-IISPV-CIBEROBN Nancy Babio, junt amb la investigadora de la Universitat de Còrdova Mercedes Gil. Al projecte hi participa també el responsable de la Unitat de Nutrició Humana de la URV-IIPSV, Jordi Salas-Salvadó.

Amb el control dels infants, es pretén especificar la incidència de determinades malalties —per exemple, l’obesitat—, en funció de l’exposició a diferents factors de risc: alimentació, fraccionament dels àpats, activitat física o sedentarisme, entre d’altres.Inclou inicialment nens i nenes de 3 a 6 anys de Còrdova, Saragossa, Santiago de Compostel·la, Valencia, Pamplona, Barcelona i Reus als quals se’ls realitzarà un seguiment durant una mitjana de deu anys amb recollida d’informació anual.

A les comarques de Tarragona l’estudi ha començat amb més de 80 infants de Riudoms, i se segueix fent captació per poder arribar a tenir 450 voluntaris, sobretot de les zones de Reus, la Selva del Camp i Cambrils.

El projecte es troba actualment en fase de reclutament i d’avaluació dels candidats.

tracking