Diari Més

Comerç

El raval de Santa Anna de Reus allarga un cap de setmana més el tancament

El govern manté la limitació de vehicles avui i demà mentre revisa els resultats de la prova ja acabada

L'accés de cotxes i motos no es permet entre les 11 i les 21 h.

El raval de Santa Anna allarga un cap de setmana més el tancamentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El raval de Santa Anna continuarà tancat al pas de vehicles avui i demà, tal com precisen fonts municipals al Diari Més, tot i la finalització de la prova pilot de conversió del carrer en zona de vianants, la qual va desplegar-se entre el 29 de novembre del 2019 i aquest 29 de febrer. Es tracta, tal com detallen les mateixes fonts, d’un cap de setmana «de transició» abans que el govern faci públic el balanç de la prova i concreti la fórmula de mobilitat que s’aplicarà a partir d’ara a aquest punt de la ciutat. Pel que fa als botiguers, aquest rotatiu ja va recollir la setmana passada que l’assaig no ha aconseguit generar consens entre els comerços del raval, dividits entre l’aplicació definitiva o no de la mesura. La majoria coincideixen, això sí, en que qualsevol cosa que s’hi faci «no pot limitar-se a col·locar una pilona».

El raval de Santa Anna ha estat exercint com a «passeig comercial d’ús únicament per a vianants» els divendres, dissabtes, festius d’obertura comercial i vigílies de festius, entre les 11 i les 21 h. És el mateix horari que se seguirà avui i demà, durant aquest cap de setmana de transició.

Mentrestant, la licitació del projecte definitiu ja avança en el marc del contracte de serveis de redacció de plans directors i projectes executius vinculats a la via pública i direcció d’obres. El del raval de Santa Anna és el primer de quatre lots i se centra, segons recull la documentació que ha de guiar el procés. en la «primera fase d’una possible actuació posterior que vagi dirigida a regular la mobilitat del tomb de Raval per gestionar-lo en convivència d’ús general entre el vianant i el vehicle». L’Ajuntament ja havia anunciat que el sistema haurà de ser versàtil i el carrer podrà ser totalment per a vianants o d’ús compartit. El plec detalla que, en el dibuix, es tindrà en compte la pavimentació de voreres que existeix i que es podran plantejar sistemes smart city per controlar el trànsit. Al primer lot, el del raval de Santa Anna, van presentar proposta almenys quatre empreses.

Assaig sense consens

Al llarg de les darreres setmanes han tingut lloc reunions i converses entre les parts per abordar els resultats de la prova pilot de tancament del pas de vehicles i per determinar cap a on es caminarà ara. Comerciants desconeixien ahir, encara, què s’hi farà, quan i com. Els qui, en aquests últims dies, es mostraven a favor de reservar aquest espai per a vianants valoren la tranquil·litat al carrer i que «ara hi ha més gent que passeja i s’atura a mirar els aparadors o entra a les botigues» tot i que augmentar les vendes «no és una cosa d’un dia per l’altre sinó que s’ha de treballar a més llarg termini». Apunten que altres ciutats europees estan duent a terme accions similars i demanen il·luminació i atractius que generin afluència de persones. Altres rebutgen la idea perquè han percebut dificultats en els repartiments, no veuen un augment del trànsit de clientela, pensen que es generen problemes a veïns i compradors i que no hi ha prou pàrquings amb un preu assequible. Demanen tenir xifres que demostrin que és positiu.

tracking