Diari Més

Viticultura

La Guia Peñín posa nota a una seixantena de vins de la DO Catalunya

Tastadors professionals valoren, des de l’Estació Enològica, que els vins tenen una qualitat «bona»

Zhang i Olivas van tastar els vins per a incloure'ls a la guia.

La Guia Peñín posa nota a una seixantena de vins de la DO CatalunyaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Responsables de la Guia Peñín va arribar ahir a Reus, a l’Estació Enològica, per a tastar una seixantena de vins de la Denominació d’Origen Catalunya. En concret, els encarregats d’avaluar i tastar aquests vins van ser Boris Olivas, responsable de l’Escola de tast de la Guia Peñín, i Ziyang Zhang, responsable de la Guia Peñin a la Xina, tot i que aquest darrer no va puntuar els vins.

Olivas explica que «és la primera vegada que venim aquí a provar-los, hem tastat coses molt diferents», i afegeix que «la DO Catalunya engloba moltes regions i varietats, trobes una mica de tot, no hi ha una identitat fixa, s’agafa una mica de tots els llocs del territori». Pel que fa a l’estil de cada vi dels que van formar part del tast, Olivas destaca que «hi ha coses molt tecnològiques, utilitzen la tecnologia per aconseguir certs efectes, i d’altres més artesans, que deixen fer a la natura», i assenyala que «hi ha diferents rangs de qualitat, tot i que en línies generals tot són molt bons».

Sobre la nota d’aquests vins catalans, tant Olivas com Zhang coincideixen que «tenen una qualitat bona, inclosos també els vins de gamma més baixa». En la mateixa línia, el responsable de l’Escola de tasts de la Guia Peñín indica que «es treballa bé la tecnologia per oferir un producte decent, molt competitiu, i crec que aquesta és la virtut d’aquests vins, que fins i tot les bodegues que tenen molt de volum i que fan un estil de vi més baix, aconsegueixen una qualitat decent».

És important conèixer la zona

Ziyang Zhang, responsable de la Guia Peñín a la Xina, va visitar Catalunya ahir per primera vegada i assegura que «estic començant com a membre de l’equip de tast i aquesta és la primera vegada que vinc a tastar i a conèixer la zona, perquè també és molt important conèixer la zona per posar la nota». Tot i que va tastar també la seixantena de vins, ell no va posar cap nota.

Des de la DO Catalunya remarquen que els tastadors han provat una seixantena de vins però confien que a la Guia Peñín n’acaben sortint al voltant de 90, ja que «hi ha molts cellers que decideixen enviar el vi directament a Madrid –on hi ha la seu de la guia– perquè quan venen els tastadors, els seus vins encara estan verds i no tenen el màxim sabor».

tracking