Diari Més

Religió

El misteri de la Primera Caiguda de Jesús restaura els quatre fanals

La Germandat de Sant Josep Obrer ha tirat endavant la intervenció de neteja i reposició d’elementsents

Els fanals durant el procés.

El misteri de la Primera Caiguda de Jesús restaura els quatre fanalsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pas de la Primera Caiguda de Jesús desfilarà en processó, per Setmana Santa, amb els quatre fanals restaurats. El grup escultòric d’aquest misteri i els seus fanals, propietat de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus (RCPSNSJ), van ser cedits a la Germandat de Sant Josep Obrer l’any 1998. Les feines de restauració, les quals porta a terme un equip supervisat per Aleix Vall, de Taller Avall, consisteixen en la neteja, consolidació i reposició dels elements deteriorats al llarg dels anys, l’emprimació de resina epoxi, el ressanat del daurat i la nova il·luminació. També se substituiran els vidres.

La restauració dels fanals és una iniciativa de la Germandat de Sant Josep Obrer i ha estat molt ben acollida per la RCPSNSJ, la qual ha validat la intervenció després d’analitzar-ne la viabilitat tècnica. Des de l’entitat degana de la Setmana Santa de la ciutat de Reus es posa en valor l’esforç econòmic que realitzarà la Germandat de Sant Josep Obrer, degut a que és la Germandat qui farà front a la despesa de la intervenció.

Els fanals van ser forjats originalment pel mestre artesà reusenc Josep Barriach. És des del 1998 que la Germandat de Sant Josep Obrer acompanya el misteri de la Primera Caiguda de Jesús en la Processó Penitencial del Dimecres Sant i en la Processó del Sant Enterrament del Divendres Sant. A més, el grup escultòric en el seu conjunt resta al culte durant tot l’any a la Parròquia de Sant Josep Obrer.

Una imatge del pas.

El misteri de la Primera Caiguda de Jesús restaura els quatre fanalsCedida

tracking