Diari Més

Laboral

Els treballadors del Sant Joan ingressen les DPO pendents del 2015

El pagament de les del 2016, a finals de març, tancarà el llarg conflicte per les retribucions variables

Una imatge d'arxiu de les instal·lacions de l'Hospital.

Els treballadors del Sant Joan ingressen les DPO pendents del 2015Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els empleats de l’Hospital Sant Joan de Reus han ingressat, a finals de febrer, el 50% pendent de les retribucions per objectius (DPO) del 2015, tal com confirmen al Diari Més fonts del centre sanitari. El pagament havia estat objecte de litigi entre el Comitè d’Empresa i el Sant Joan, després que l’Hospital rebutgés fer front a les quantitats apel·lant al desequilibri econòmic en què havia incorregut la societat durant aquell exercici, quan va registrar un dèficit a l’entorn dels 3,1 milions d’euros.

El Jutjat Social número 1 de Reus havia embargat al 2019 prop de 775.000 euros a l’Hospital per tal d’assegurar l’ingrés, el qual hauria d’haver percebut la plantilla –metges i infermeres restaven pendents– a principis del 2016 però que s’ha produït la setmana passada. Amb això, el centre tanca un capítol del conflicte per les DPO.

Un altre capítol més tocarà a la seva fi previsiblement a finals d’aquest març quan, tal com va anunciar el Comitè d’Empresa en un comunicat als treballadors, «l’empresa abonarà l’import restant no satisfet de la retribució variable per objectius de l’exercici 2016 als subgrups professionals 1, 2 i 3.1, a raó de la diferència entre l’import avaluat i efectivament abonat en el mes de maig del 2018 i el 100% de l’import dels objectius fixats, a excepció de l’objectiu de presència en el lloc de treball, avaluat segons els criteris establerts al conveni col·lectiu i en cada cas d’acord amb el respectiu percentatge de jornada i el període anual contractat». Aquest pas es consumarà després d’«haver signat als jutjats un acord amb l’empresa». Els empleats ja havien denunciat anteriorment per reclamar les quantitats del 2016, que s’haurien d’haver cobrat al 2017, i havien guanyat. Fonts del Sant Joan confirmen ara que «mantenim el calendari establert amb el Comitè d’Empresa» per executar els pagaments.

Quatre anys de litigis

El conveni laboral signat a finals del 2017 i que tenia vigència entre els anys 2017 i 2019 va vincular el pagament de les DPO a la situació d’equilibri econòmic de l’Hospital. Per això, les quantitats que els empleats reivindicaven en els darrers temps es referien al 2015 i el 2016. Els ingressos posen fi, doncs, a un conflicte que s’haurà allargat quatre anys i que va motivar mobilitzacions dels treballadors, a més de portar-los a emprendre accions jurídiques. La plantilla està negociant ara un nou conveni col·lectiu.

tracking