Diari Més

Transport aeri

El maig del 2019, un Boeing 737 i un jet privat van estar a punt de col·lidir a Reus

El digital elespanol.com desvela els informes de l'organisme de gestió de l'espai aeri espanyol, ENAIRE i com es van amagar episodis de gravetat

Una imatge d'arxiu de la torre de control de Reus.

Aeroport de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 12 de maig de 2019, un vol comercialBoeing737 i un jet privat van protagonitzar a sobre de l'aeroport de Reus un incident qualificat d''alfa' per l'organisme que gestiona l'espai aeri espanyol,ENAIRE.

'Alfa' és la màxima qualificació de gravetat d'un incident aeri i les dues naus van estar en situació de col·lidir, d'acord amb els estàndards que fa servir l'organisme.

El diari digital elespanol.com ha desvelat informes sobre incidents aeris de l'organisme i que, segons explica, van amagar-se al consell d'administració de l'entitat pública.

El de Reus es va produir en un mes de maig de l'any passat en què es van reproduir altres incidents a l'espai aeri i que va ser qualificat pels mateixos redactors de l'informe com de 'mesnegre'.

En l'incident de Reus, la tragèdia es va evitar gràcies als sistemes d'anticol·lisió dels aparells, els denominatsTCAS(TransportCollisionAvoidanceSystem), que s'activen en cas d'errada humana, segons explica el mitjà digital.

L'informe d'ENAIREexplica que els dos avions van arribar a estar a una distància de 0,9 milles nàutiques en horitzontal (1.666 metres), i només 100 peus (30 metres) en vertical.

Aquestes distàncies a la velocitat de navegació de les aeronaus són especialment curtes, sobretot si es té en compte que les considerades de seguretat són molt més altes.

El digital explica altres casos d'incidents greus que afortunadament no van acabar en tragèdia, i ha anunciat que anirà desvelant nous detalls els pròxims dies.

MÉS INFORMACIÓ

Investiguen un incident entre un avió i una avioneta de formació a l'Aeroport de Reus

tracking