Diari Més

Serveis

L'obra de la Llibertat torna Correos a l'estació de tren 10 anys després

La reobertura de l’espai, tancat al 2010 i que ara atén tres districtes, aixeca queixes per l’aparcament

L'aspecte que mostra actualment l'oficina de la plaça de l'Estació.

L'obra de la Llibertat torna Correos a l'estació de tren 10 anys desprésOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de remodelació que, des de mitjans de febrer, afecten la central de Correos a la plaça Llibertat han redistribuït l’activitat entre les oficines dels números 5-7 del carrer Bahía Blanca i l’1 de la plaça de l’Estació. Aquesta última, la que es localitza a tocar de les vies, estava tancada des de feia 10 anys, quan s’hi havien atès els darrers clients abans de traslladar els serveis a les instal·lacions de Bahía Blanca. Fonts de Correos detallen al Diari Més que l’oficina de la plaça de l’Estació «va tancar el 22 de gener del 2010» i que, amb això, «els carters de la Unitat de Repartiment de Reus van romandre allà disposant de tota la superfície després de la marxa de la sucursal». Així, «l’espai va quedar tancat al públic i es feia servir per treballs interns».

Una dècada més tard, la intervenció a la Llibertat ha obligat a reactivar la sucursal, on han quedat ubicats temporalment els districtes 43201, 43202 i 43203. L’oficina de l’estació «s’ha tornat a habilitar i funcionarà de manera provisional fins que acabin les obres». Coincidint amb la reobertura, en els darrers dies s’han estat duent a terme, a la plaça de l’Estació, feines de repintat de les zones de càrrega i descàrrega. Alguns veïns es queixaven a través de les xarxes socials, aquesta passada setmana, que furgonetes de Correos estacionen de vegades a les places de zona blanca tot i disposar de llocs reservats els quals, segons apuntaven, es troben buits o en tot cas no estan sempre a plena ocupació. L’aparcament per a turismes és limitat a aquest àmbit concret de la ciutat, on es registra diàriament un important moviment de persones per la presència de l’estació de tren.

Simplificar processos

La remodelació de la central de la plaça de la Llibertat s’allargarà 10 mesos i «comportarà un canvi substancial del concepte d’establiment, que evolucionarà de ser una oficina postal tradicional a esdevenir una botiga comercial». L’establiment comptarà amb «la denominació Tu Correos, on tot s’orienta a millorar l’experiència dels usuaris, facilitant-los un tracte diferenciat, una atenció més ràpida, nous articles que podran variar en funció de la seva opinió i acceptació i la disponibilitat de determinats serveis durant les 24 hores del dia i set dies a la setmana». La principal novetat serà «la simplificació de processos i l’eliminació de formularis impresos».

tracking