Diari Més

Ensenyament

L'Alberich i Casas de Reus cerca complicitats per aconseguir l'institut a Ponent

L’AMiPA vol implicar col·legis de la zona i guanyar pes en la reclamació d’un nou centre de secundària

Alguns dels infants que van estar presents a la jornada que va tenir lloc als jardins de la cASA rULL.

L'Alberich i Casas cerca complicitats per aconseguir l'institut a PonentOlívia Molet.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escola Doctor Alberich i Casas fa tres anys que lluita per un somni, tenir un institut en el qual continuar el projecte educatiu del centre. És per aquest motiu que els jardins de la Casa Rull van acollir ahir un concert vermut amb molts tallers per fer visible a la resta de la ciutat la seva necessitat. «Hem vingut per visibilitzar la reivindicació que fa gairebé tres anys que estem duent a terme», diu Montse Fàbregas, qui afegeix que «reivindiquem un institut a la zona de Ponent que inclogui totes les escoltes del voltant», i és que l’institut més pròxim és el Baix Camp, que es troba a 1,5 quilòmetres, i, el següent, és el Gaudí a 2,5 quilòmetres. Aquest és un altre dels motius pel qual reclamen aquest institut, perquè els alumnes tinguin més «autonomia i independència» per anar a classe i no necessitin el transport públic o privat.

Durant la jornada d’ahir, l’Associació de Mares i Pares (AMiPA) de l’escola va organitzar tallers de lego, de pintacares, dibuixos i d’expressar els somnis de cada nen de cara a l’institut, a més d’un concert a càrrec dels grups Fetitxe 13 i Petaca. A aquesta reivindicació de l’institut, s’hi ha unit ara, també, l’adscripció única, que preveu que els alumnes de cada centre només tinguin un institut assignat. «Per nosaltres és molt important poder decidir en quin centre portar els fills, s’ajunta una reivindicació de tota la ciutat, no només de la nostra zona», remarca Fàbregas, qui argumenta que «l’adscripció única t’obliga a anar en un centre només, no et deixa triar més. Aleshores, nosaltres no tenim cap institut a prop de l’escola, per això el reivindiquem».

Des de l’Alberich i Casas volen sumar més centres a la seva lluita i Montse Fàbregas afirma que «tenim dos centres públics més a la zona que estan interessats, però ens està costant contactar i trobar algú amb qui parlar perquè són centres que no tenen una AMiPA tan instaurada com la nostra», i remarca que «ara estem en això, en trobar col·laboradors i gent que estigui d’acord amb el projecte».

Bones paraules, pocs avenços

Des de l’Escola Doctor Alberich i Casas detallen que «ens hem reunit amb representants de la delegació d’Ensenyament, vam fer una recollida de firmes i els hi vam presentar i vam tenir una reunió», i diuen que «la percepció és que hi havia interès, però fa falta un estudi demogràfic, fa falta veure que els hi quadri tot el que ells creuen que caldria tenir un institut perquè tingués continuïtat». «La decisió s’haurà de prendre des dels organismes corresponents, nosaltres hem de fer la mobilització de la gent, que es vegi que hi ha demanda i que estem en desavantatge respecte a les altres zones perquè no tenim un institut de referència, però també necessitem el suport de les institucions», reflexiona Montse Fàbregas, qui afegeix que «de moment, tenim bones paraules però pocs avenços».

Fabregas lamenta que «s’han fet processos participatius, però no ens han acabat d’arribar els inputs que necessitem per continuar amb la reivindicació», i afegeix que «estarem en contacte amb el departament d’Ensenyament, intentarem fer alguna reunió per veure cap a on es declinen les seves decisions i si podem fer que comptin amb nosaltres, molt millor». A més, des del centre confien que el boom demogràfic també els jugui a favor seu, ja que les places dels instituts existents quedaran molt limitades per l’alta demanada.

Per tot això, l’AMiPA de l’Escola Doctor Alberich i Casas confia a tenir el seu institut a Ponent, per complir un somni que va començar el 2017 amb La festa dels somnis, on aquest projecte va ser el més votat. L’Escola Alberich i Casas és una comunitat d’aprenentatge. Els somnis són desitjos del col·lectiu de professors, de mares i pares i també dels alumnes que surten d’un sistema d’enquesta que es realitza cada quatre anys.

tracking