Diari Més

Promoció

El restaurant del Gaudí Centre s'oferirà en concessió fins l'any 2035

L’Ajuntament amplia el termini i l’incorpora al plec de la licitació pel lloguer de l’espai, en el qual «ja hi ha empreses interessades»

Imatge d'arxiu de l'establiment, a l'àtic del Gaudí Centre.

El restaurant del Gaudí Centre s'oferirà en concessió fins l'any 2035Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament ha ampliat el termini de concessió del restaurant del Gaudí Centre «per fer més atractiva la licitació», el procés per la qual s’activarà pròximament, tal com concreten fonts municipals al Diari Més. L’acord el va prendre la Junta de Govern en sessió d’aquest divendres, 28 de febrer, on es va aprovar allargar el marge en el qual Redessa explota l’espai, que finalitzava al 2025 i ara fixa un nou horitzó 10 anys més tard, al 2035. Consumat aquest pas, Redessa es troba en disposició d’oferir el local de restaurant del Gaudí Centre en sistema de concessió, com a màxim, fins al 2035. Malgrat que l’empresa municipal podria posar al futur llogater un límit abans d’aquesta data, tot apunta que l’establiment es deixarà en mans de qui guanyi la licitació per 15 anys.

Les mateixes fonts detallen que «un cop aprovada l’ampliació del termini, està previst iniciar la licitació» i asseguren que «diverses empreses ja s’han mostrat interessades en participar-hi». Aquesta nova data marcada per la Junta de Govern «s’incorporarà al plec de condicions de la licitació de lloguer de l’espai, amb un termini més avantatjós per a les empreses que hi vulguin optar». La regidora d’Economia i Coneixement i Habitatge, i presidenta del Consell d’Administració de Redessa, Teresa Pallarès, afirma que «tenim la voluntat de facilitar l’ocupació de l’espai de restauració per tal de complementar l’oferta cultural del Gaudí Centre». «Però és que, a més d’això», afegeix Pallarès, «estem convençuts que és una oportunitat per a les empreses interessades, perquè es tracta d’un lloc privilegiat i perquè se sumarà a tota una oferta gastronòmica de la ciutat que ja fa temps que és de referència».

Més d’un any tancat

El passat 6 de gener va fer un any que el restaurant del Gaudí Centre, la Capsa Gaudí Espai Gastronòmic, va servir els últims àpats. L’establiment va posar fi a l’activitat després que els seus gestors no trobessin «cap oferta prou seriosa» per traspassar el negoci, ubicat a dependències de propietat municipal i sobre el qual hi havia una concessió fins al 2025 que va cancel·lar-se. La terrassa va ser retirada del Mercadal l’endemà del tancament. A principis d’aquest 2020, fonts municipals precisaven que l’Ajuntament havia realitzat «una taxació sobre quin és el preu de mercat del lloguer d’aquest espai, per tal d’adequar l’import mensual a la situació de la ciutat» i recordaven que les quotes «històricament han inclòs tot l’equipament i el mobiliari de l’interior del restaurant així com també els consums». L’última vegada que es va adjudicar l’explotació del restaurant del Gaudí Centre va ser l’any 2014, a través d’un procediment negociat i després d’haver convocat un total de tres licitacions que van resultar desertes.

tracking