Diari Més

Mobilitat

El carril bici de la urbanització Blancafort de Reus supera un nou tràmit abans de la construcció

Infraestructures licita una adaptació del projecte i AVV i Ajuntament celebren els moviments

La intervenció també resoldrà qüestions de drenatge.

El carril bici de la urbanització Blancafort de Reus supera un nou tràmit abans de la construccióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Infraestructures de la Generalitat ha tret a licitació, amb un pressupost de 58.870 euros IVA inclòs, el contracte d’assistència tècnica per a la redacció del projecte del carril bici de Blancafort i del seu sistema de drenatge. La qüestió de la vorera i carril bici de Blancafort roman pendent des d’anys enrere tot i que el veïnat ha reclamat insistentment que l’actuació s’executi. Fonts municipals consultades en relació a la licitació precisen que «l’Ajuntament ja va elaborar el projecte constructiu del carril bici» i el va lliurar a la Generalitat, i valoren que «el concurs que ara s’obre és una bona notícia perquè significa que hi ha avenços». Si el document ja està elaborat, doncs, el president de l’Associació de Veïns de la Urbanització Blancafort, Bartolomé Pluma, detalla que «el que ens han dit a nosaltres és que el que ara es licita és una forma perquè la Generalitat pugui adaptar al seu sistema els projecte que ja va fer l’Ajuntament, i pugui així després executar-lo».

El PSC ha denunciat al llarg de les darreres setmanes que els pressupostos de la Generalitat no contemplen la materialització d’aquestes obres, i va registrar al Parlament una proposta de resolució perquè s’iniciïn les feines de la vorera i es desdobli la carretera. Pluma expressa que «el que se’ns havia explicat a nosaltres sempre és que hi havia un pla de Fons FEDER per connectar les ciutats amb carrils bici d’on podia sortir la inversió necessària», i que «l’Ajuntament assumiria un percentatge petit de la inversió».

El president de l’AVV detalla que, tal com està previst ara, «el projecte és una mica especial, no serà com el tram de Misericòrdia sinó que serà més estret i haurà de fer compatibles vianants i bicicletes» i afegeix que «a nosaltres ens va bé perquè complirà la seva funció». Destaca que «un dels problemes que hi havia era el del drenatge, que incrementa el cost del projecte, però figura també en la licitació que fa ara Infraestructures i estava en la documentació de l’Ajuntament». Drenatge inclòs, les obres tindrien un cost de prop d’un milió d’euros. Pluma celebra el progrés però no oblida que «el que tenim ara és només un projecte».

Obres a l’antiga entrada

A l’antiga entrada a la urbanització, tal com detalla Pluma, «es començaran a fer en dues o tres setmanes obres per canviar les pilones new jersey per un tancament definitiu».

tracking