Diari Més

La Vella Quaresma es queda sense la primera cama

En aquesta primera sessió hi ha participat les escoles Els Ganxets, Maria Cortina, Eduard Toda i Maria Rosa Molas

Imatge del moment que s'ha tallat la primera cama de la Vella Quaresma.

La Vella Quaresma es queda sense la primera camaAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els escolars de la ciutat de Reus han reprès aquest divendres l'activitat de serrar setmanalment una cama a la Vella Quaresma, un programa promogut per les regidories de Cultura i Política Lingüística i Educació, pensat per tal de preservar i continuar les celebracions del calendari festiu tradicional.

L'activitat està adreçada als xiquets i xiquetes de la ciutat i la primera sessió ha estat protagonitzada per Clara Madurell, autora de la il·lustració de la Vella Quaresma d’enguany, i el regidor de Cultura i Política Lingüística i Educació, Daniel Recasens.

En aquesta primera sessió hi ha participat les escoles Els Ganxets, Maria Cortina, Eduard Toda i Maria Rosa Molas. Aquest any, més de 2.500 nens i nenes d’ escoles i llars d'infants s'han sumat a la proposta festiva.

El 'Carni', protagonista

L'espectacle que es fa cada divendres de la Quaresma a les Peixateries Velles està protagonitzat per Xavi Picarols, que interpreta el personatge del 'Carni', el protagonista del Carnaval que no es resigna a la realitat que la festa s'ha acabat i que no tornarà fins l'any vinent.

La representació té lloc cada divendres a les 10 horesi està acompanyat amb música, cançons i festa en directe cada setmana. La darrera de les sessions, en la qual es serrarà la última cama de la Vella Quaresma, es farà el dia 8 d’abril, coincidint amb el dimecres de la Setmana Santa, a les 12del migdia. Cada setmana membres d'entitats locals, artistes, representants de la cultura popular, de la música o del teatre, aniran tallant les cames a la Vella Quaresma que, durant tot el període, està penjada a les Peixateries Velles.

tracking