Diari Més

Mobilitat

Pilones d'obra barren definitivament l'entrada al solar d'Urgències de l'Hospital Sant Joan

La parcel·la, de propietat municipal, ha estat buidada de vehicles i l’Ajuntament ja no permet aparcar

S'han posat obstacles perquè els cotxes no saltin la vorera.

Pilones d'obra barren definitivament l'entrada al solar d'Urgències de l'Hospital Sant JoanOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El solar a tocar de les Urgències de l’Hospital Sant Joan que, des que es va crear l’àrea blava a l’entorn del centre sanitari, era l’únic espai d’estacionament descontrolat que restava a la zona, ha estat buidat de vehicles. L’Ajuntament hi va col·locar, a finals de la setmana passada, pilones d’obra ancorades sobre la part exterior de la vorera que envolta el terreny. Fa un temps, a finals de gener, la Brigada Municipal ja hi havia instal·lat algunes new jersey que delimitaven la parcel·la i permetien l’entrada només a una part del terreny. Tot i això, usuaris del Sant Joan hi accedien igualment. Des d’uns dies enrere, el pas a aquest punt ha quedat completament barrat i el solar està net.

La parcel·la, que és de propietat municipal, resultava l’única alternativa –tot i que irregular– per aparcar molt a prop de l’Hospital sense haver de treure la cartera. El tancament ha provocat que alguns conductors optin per deixar ara el cotxe ocupant un dels dos carrils que feien cap al solar, una qüestió delicada per la ubicació tan pròxima a les Urgències.

L’Ajuntament va mantenir el terreny obert mentre es van dur a terme les obres de construcció del que ara és una àrea blava i, un cop amb els parquímetres en marxa, ha decidit tancat aquest altre solar. L’espai havia estat, fins un temps enrere, completament cobert de vegetació, però l’estiu passat ja presentava una superfície només de terra tot i que llavors els vehicles no hi passaven massivament. Està delimitat per una vorera amb prou alçada com perquè un turisme no pogués fer el salt però algú hi havia posat una renglera de pedres que salvaven el desnivell. Precisament a la vorera és on s’han disposat les noves pilones d’obra.

Un pas o una rotonda

L’única opció per aparcar gratuïtament i a prop és ara, doncs, la de les places d’àrea blanca en superfície repartides al Tecnoparc. En aquest sentit, el govern sospesa diverses propostes de connexió a peu entre un lloc i l’altre per a les quals no hi ha, de moment, calendari. Una d’elles passa per la construcció d’un pas de vianants elevat, menys segur i provisional. L’altra, que és més segura però que comporta un cost més elevat, implicaria generar una nova rotonda a la carretera de Bellissens.

tracking