Diari Més

Educació

Les 20 escoles públiques de Reus s'uneixen per enfortir els valors dels seus projectes educatius

Les direccions dels centres es reuniran un cop al mes per compartir propostes i emprendre actuacions

Pla general dels vint directors que han creat la Xarxa d'Escoles Públiques de Reus a la Mercadal.

Les 20 escoles públiques de Reus s'uneixen per enfortir els valors dels seus projectes educatiusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les 20 escoles públiques de Reus s'ha unit per primera vegada per reivindicar i donar a conèixer els valors dels seus projectes educatius, les seves instal·lacions i el seu cos docent. Les direccions dels centres han presentat aquest dijous la creació de la Xarxa d'Escoles Públiques. El col·lectiu engega la campanya 'Obre les portes, viu la pública' per informar sobre les jornades de portes obertes que comencen la setmana vinent. Els equips directius d'aquests centres es reuniran un cop al mes per coordinar actuacions i compartir propostes i projectes. Pel que fa a l'adscripció de la zona única, no consideren que sigui la solució.
Els docents volen que les famílies tinguin accés a tota la informació sobre els centres educatius reusencs a l'hora d'escollir escola. Els directors han explicat que fa anys que es coordinen però que «mai» havien fet el «pas» per treballar conjuntament.

Tot i que han defensat que els centres no renunciaran als seus projectes educatius, han apuntat que el treball conjunt servirà per «enfortir-se». «Creiem que som prou forts, oferim productes de qualitat per anar junts i explicar-nos de manera conjunta, perquè el que volem és formar el millor possible els ciutadans reusencs», ha afirmat la directora de l'Escola Maria Fortuny, Núria Sabaté. I en aquest sentit, ha subratllat que estan «compartint i aprenent molt els uns dels altres».

El regidor d'Ensenyament, Daniel Recasens, que ha participat en l'acte de presentació de la nova campanya, ha destacat que, més enllà de les jornades de portes obertes, la nova xarxa servirà per reforçar l'escola pública. «És un treball que durarà i és la força de treballar plegats. Només ens podem sentir molt contents i orgullosos de l'escola pública de Reus», ha dit.

«La zona única no és la solució»

Pel que fa a l'adscripció de la zona única en la matriculació, Sabaté ha afirmat que no és la «solució al problema de segregació escolar d'algunes zones» de la ciutat. Per això, la seva proposta és que hi hagi una «millor redistribució» de l'alumnat, sobretot de matrícula viva, i ha considerat que «hi ha diferents actuacions que s'han de dur a terme». «Per sort, sortirem enguany, parlant de P3, amb 23 alumnes per grup per poder redistribuir aquest alumnat que ens ve de manera contínua», ha afegit.

tracking