Diari Més

Urbanisme

L'Ajuntament de Reus recupera set anys després el terreny on anirà el Molinet

La Generalitat torna a mans municipals 403 metres quadrats reclamats pel ple al 2012 i el projecte es licitarà de nou en breu

El solar on s'ha programat la construcció del pavelló.

L'Ajuntament de Reus recupera set anys després el terreny on anirà el MolinetOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de la Generalitat ha autoritzat, aquest 29 de gener, «retornar a favor de l’Ajuntament de Reus» una parcel·la de terreny del carrer Jaume Vidal i Alcover que el ple municipal havia reclamat a l’octubre del 2012, segons queda reflectit en els acords de la sessió, «amb la finalitat d’agregar-los a la finca situada al número 13 del carrer Maria Aurèlia Capmany on s’ha de construir el poliesportiu vinculat a l’Institut Roseta Mauri», el pavelló doble del Molinet.

La tramitació d’aquella sol·licitud finalitza ara, més de set anys després d’haver-la formulat. I coincideix en el temps amb el desenllaç de la licitació per la redacció del projecte executiu del pavelló, promoguda per Reus Esport i Lleure i que ha estat declarada deserta després que cap empresa hi presentés oferta. El procés havia patit problemes en el seu desenvolupament arran d’«errors en la ponderació i formulació dels criteris d’adjudicació».

La peça de terreny que ara torna a mans municipals abasta 403,25 metres quadrats. És la part sobrant de la parcel·la de 10.000 que, al 2008, l’Ajuntament havia cedit a la Generalitat perquè Infraestructures hi construís l’edifici de l’Institut Roseta Mauri, el qual llavors operava en barracons. Un cop amb el centre d’ensenyament ja en actiu, l’any 2012, el ple de Reus va reclamar aquesta porció «amb la finalitat de destinar-la a completar la finca on es construirà el pavelló poliesportiu», donat que abastava la part fora dels límits de l’edifici del Roseta Mauri. Entre el 2013 i el 2019 la situació dels terrenys no es va moure, però a l’octubre del 2019 va arribar l’informe favorable de la Intervenció General del Departament de la Vicepresidència i Economia i Hisenda que ha permès ara fer el pas.

Fonts municipals consultades en aquest sentit confirmen al Diari Més que els terrenys que ara tornen a mans municipals es mantenen com els que acolliran el futur pavelló i que aquest és un tràmit més camí de la seva materialització. Sobre la redacció del projecte executiu, precisen que s’obrirà una nova licitació de manera imminent.

Inversió de 3,3 MEUR

El pressupost inicialment fixat per a la redacció del projecte del pavelló doble del Molinet era de 65.340 euros IVA inclòs. Els fons sorgien de l’acord amb el PSC pel romanent del pressupost 2017 que ha fet que es pugui tirar endavant els polilleugers vinculats a les escoles Cèlia Artiga i Joan Rebull. El Cèlia Artiga estarà enllestit en pocs dies. Per aixecar el Molinet, el govern havia previst de sortida un cost de 3,3 milions d’euros. El pavelló tindria 2.719 metres quadrats, amb pista poliesportiva de 25x44 metres i dues configuracions.

tracking