Diari Més

Benestar

Sis empreses opten a executar l'obra del nou Centre Social El Roser de Reus

Després d’una primera licitació que va resultar deserta, l’equipament camina cap a la materialització

Imatge del projecte que mostra l'estat interior de l'edifici.

Sis empreses opten a executar l'obra del nou Centre Social El RoserCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de sis empreses han presentat oferta al concurs que l’Ajuntament va posar en marxa per l’execució del projecte del futur Centre Social El Roser. La licitació havia estat reformulada i activada de nou a finals del passat novembre, després que un primer procés resultés desert tot just fa un any, al febrer del 2019. El govern va optar llavors per unificar en un sol contracte els treballs que abans es plantejaven dividides en diferents fases. La primera obertura de pliques es va produir aquest 27 de gener, i va permetre constatar que fins a sis constructores havien registrat documentació per aspirar a les feines. Sembla, doncs, que, aquest cop sí, El Roser enceta el camí definitiu per traslladar-se a la realitat.

El dibuix de l’espai com a tal no va variar però el document econòmic de la licitació sí que va modificar-se. El pressupost que es destina a crear el Centre Social El Roser és de 2.040.354 euros, pràcticament la meitat del Pla d’Inversions 2019 i un dels contractes de major envergadura a què l’Ajuntament ha fet front en els darrers anys. El termini d’execució és de 12 mesos. Les obres inclouen una intervenció de rehabilitació de l’edifici, que es configurarà en un total de tres blocs.

El projecte del Centre Social El Roser va generar controvèrsia durant la campanya electoral del 26-M perquè, tot i que el govern -Junts per Reus, ERC i Ara Reus- havia apostat durant el mandat 2015-2019 per convertir l’antiga llar d’infants en centre social, ERC va despenjar-se en el programa amb un nou pla per fer-hi una biblioteca. Finalment, però, a l’edifici se li aplicarà la concepció de centre social.

Un rebost solidari i allotjament

Un cop completat, el centre disposarà d’una cafeteria-menjador social, oberta a la ciutadania; un rebost solidari, punt de gestió i de distribució de la xarxa d’aliments; dependències d’allotjament temporal per a situacions d’emergència; i espais municipals, on es traslladarà el servei del Pla Local d’Inclusió Social i on s’ubicarà la seu social de l’associació de veïns dels Xalets Quintana; a més d’aules i sales de reunions. L’equipament figura també al Pla d’Acció Municipal (PAM) 2019-2023, dins l’eix de progrés social que preveu «realitzar els tràmits per obrir el Centre Social El Roser i donar suport a l’entitat o entitats que en gestionin els serveis».

tracking