Diari Més

Carnaval

El Rei Carnestoltes mor, aquest cop, «víctima d'una cloïssa en mal estat»

El monarca critica en el seu testament les rues, que són ara els «‘botellons’ d’hivern», i les receptes de l’Expo-Profit, i recorda Joaquim Sorio

El robatori del braç incorrupte.

El Rei Carnestoltes mor, aquest cop, «víctima d'una cloïssa en mal estat»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al crit de «reusencs, el rei ha mort. Visca el rei!» la ciutadania congregada ahir al Mercadal va prendre consciència, un any més, del traspàs del seu monarca. La causa de la defunció va revelar-la el primer notari de la família reial durant la lectura del testament: «El Rei Carnestoltes LX ha estat víctima d’una cloïssa en mal estat».

Mentre les seves despulles ja cremaven al bell mig de la plaça, les darreres voluntats del rei van deixar l’agraïment pel pregó «prou correcte i sense grans pretensions» amb què Reus l’havia rebut a la seva arribada, dijous, tot i acomiadar-se ara «amb les gònades ben plenes, ja que me les heu saturat de mal humor». Com a bon mandatari, el Rei Carnestoltes LX va donar alguns consells als «ganxets, ganxetes i aquells espècimens que es fan dir reusencs de tota la vida». El més important d’ells, «demostreu com sou els de Reus. Emmiralleu-vos en la Casa Navàs, que es refà amb quatre pedres que tenia al mas».

L’Hospital i el Carrilet

El monarca va criticar el pas de l’Hospital Sant Joan al CatSalut i el futur tancament del Mercat del Carrilet. I va fer un molt acurat balanç del 26-M. «Pellicer, el tindreu eternament. Però des de la Diputació ja li està fent el llit la vicealcaldessa», va dir. En la qüestió que centra el seu regnat, la del Carnaval, el Rei Carnestoltes LX, va lamentar que «la desfilada s’ha transformat en un botelló d’hivern» i que «el públic l’ha abandonat». I va criticar que «per un pijama dels xinos, el jovent paga molts diners». Tot i que «em retiro amb molt bon gust de boca per tot allò que m’heu servit», el rei tampoc no va quedar del tot conforme amb l’Expo-Profit i les seves 24 creacions culinàries, i va dir que «més d’una colla s’ha passat pel forro el curs de manipulador d’aliments». «Feu la festa amb dignitat, que per Carnaval no tot s’hi val», va demanar, abans d’insistir que «els pocs dies de festa, aviat seran menys». El Rei Carnestoltes LX també va voler recordar en el seu testament l’exregidor Joaquim Sorio.

Entre plors i laments, abans que el monarca es consumís, els Diables van fer cap a la plaça per garantir, almenys, un dia més de festa amb el robatori del braç incorrupte, que cremarà avui.

tracking