Diari Més

Via Pública

Els carrers de Joan Ramis, Canal i Tetuan a Reus esperen obres de remodelació

L’Ajuntament aprova un projecte per eliminar espais d’aparcament i ampliar voreres amb prop de 500.000 euros de pressupost

En total, hi ha previst intervenir sobre uns 2.700 metres quadrats de superfície.

Els carrers de Joan Ramis, Canal i Tetuan a Reus esperen obres de remodelacióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers de Joan Ramis, Canal i Tetuan viuran obres de remodelació. El govern ha aprovat a principis d’aquest mateix 2020 un projecte d’intervenció a la zona que preveu, tal com concreta la documentació que ha de guiar l’execució de les feines, configurar «superfícies més modernes, adaptades –en el sentit d’eliminació de les barreres arquitectòniques–, realitzades amb materials d’alta qualitat de manera que quedi garantida la seva durabilitat tot i el pas del temps, i estètica i funcionalment coherents amb les obres realitzades a l’entorn». En concret, es contempla, entre altres actuacions, fer una ampliació de voreres dels tres carrers «per donar una major comoditat als vianants» i l’eliminació de la superfície d’aparcament de vehicles.

El període d’execució dels treballs és de sis mesos i la inversió necessària frega els 493.000 euros, IVA inclòs. Fonts municipals consultades detallen al Diari Més que els treballs no es troben inclosos al Pla d’Inversions d’enguany però podrien entrar en els propers. Dur-les a terme comportarà demolicions, pavimentació de voreres i calçades, canvis a la senyalització, ressituació dels elements de sanejament i soterrament dels creuaments de carrer de les xarxes de serveis.

En el cas del carrer de Joan Ramis, el tram que es reformarà abasta 42,07 metres, mentre que al carrer Tetuan s’actuarà en 86 metres i al Canal, en 208 metres. La superfície total en la qual es desplegaran obres inclou 2.731 metres quadrats, segons queda recollit al projecte.

En l’actualitat, els tres carrers són de direcció única, amb una o dues files d’aparcament en cordó i voreres de 80 centímetres. La calçada és d’aglomerat «en mal estat» i les voreres són de panot «sense passos de vianants adaptats correctament». Amb aquesta remodelació es vol donar lloc a una calçada de 3,2 metres i voreres d’entre 1,8 i 2 metres d’amplada. L’objectiu és «que el vianant tingui més comoditat, augmentat l’amplada de les voreres actuals i canalitzant el trànsit» i «s’elimina la superfície d’aparcament, ja que es disposarà d’aparcaments subterranis propers», segons precisa la documentació que regirà els treballs a la zona.

El sentit de la circulació

Per al desenvolupament de les obres de remodelació es farà una neteja del terreny que inclourà l’eliminació tant de les llambordes com de la base, i s’enderrocaran les voreres. Aquestes es pavimentaran després amb panot de quatre pastilles, de color gris, sobre una base de formigó, i quedaran delimitades per vorades de granit. Els treballs requeriran l’entrada de retroexcavadores, pales i camions, i està previst que hi actuïn un màxim de vuit operaris a la vegada. En conjunt, es contempla la construcció de 1.286 metres quadrats de calçada i 1.445 metres quadrats de voreres. La senyalització vertical es mantindrà i els creuaments de carrer de les xarxes de serveis quedaran soterrats. Es col·locaran papereres. Els carrers continuaran estant a dos nivells i es mantindrà el sentit de circulació dels vehicles tal com ara es troba.

tracking