Diari Més

Salut

Dexeus obre al passeig Prim de Reus el primer centre de la demarcació, Dexeus Dona

La clínica vol «acostar a Reus l’atenció integral a la salut de la dona que fem a l’hospital» i serà «una unitat 100% idèntica als serveis de Barcelona»

La façana de Dexeus Dona, als números 2-4.

Dexeus obre al passeig Prim el primer centre de la demarcació, Dexeus DonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dexeus ha posat en marxa al passeig Prim de Reus el seu primer centre de la demarcació, Dexeus Dona, que opera des d’abans de Nadal i vol «acostar a les pacients de Reus l’atenció integral a la salut de la dona que venim fent al nostre hospital de Barcelona», tal com explica al Diari Més el doctor Pedro Barri, president de Dexeus Dona.

El doctor Barri apunta que «fonamentalment, la idea era oferir programes de medicina de reproducció, tractaments de fertilitat, però no es farà solament això sinó que es proporcionarà una atenció integral a la dona, s’abordarà tota la patologia ginecològica i mamària amb les cures que una dona requereix» i precisa que aquesta «serà una unitat 100% idèntica als nostres serveis centrals de Barcelona». Dexeus Dona s’ubica a Reus perquè «considerem que té una dimensió de ciutat que necessita unitats especialitzades que facin una cobertura total de la salut de la dona. Hi ha altres centres de reproducció però cap que ofereixi aquesta cobertura, i pensem que és un servei que hi ha de ser i que Reus és mereixedora d’una bona oferta mèdica. Per això, hem volgut abastar tots els aspectes de l’especialitat». Aquest és el tercer espai que Dexeus obre en els darrers temps, després de Sabadell, Vic i Manresa, i és l’únic a l’àmbit de Tarragona.

El centre ocupa les instal·lacions de la clínica Biogest, que Dexeus ha comprat ara per tal d’implantar-se a la ciutat. Des d’abans de Nadal s’ha estat informant a les usuàries en aquest sentit i «fent un període d’assemblatge i adaptació als nostres protocols».

Revisions, proves i tractaments

En detall, a Dexeus Dona dels números 2-4 del passeig Prim es realitzaran revisions ginecològiques i proves diagnòstiques a les pacients, atenció a problemes ginecològics, cirurgia ginecològica –histeroscòpies diagnòstiques–, tractaments de ginecologia regenerativa i estètica, estudis de fertilitat, tractaments de reproducció assistida i seguiment de l’embaràs. L’equip de metges treballarà en coordinació constant amb les unitats de referència de Barcelona i aplicarà els mateixos protocols mèdics. Tota l’activitat assistencial, sempre que no es tracti d’actuacions més complexes, es farà a Reus i les puncions i transferències dels processos de reproducció també.

«Volem tenir un vincle universitari per tal que els metges que treballin aquí puguin fer, a més de tasques assistencials, també la seva carrera científica i la seva formació acadèmica», afegeix el doctor Barri, que diu que «tenim molta il·lusió posada en aquest projecte a Reus, que forma part d’una voluntat d’acostar a les pacients l’atenció de primer nivell a la salut de la dona, dins l’àmbit de la medicina privada».

tracking