Diari Més

Religió

La Sang estrenarà aquest Dimecres de Cendra una vetlla de pregària

El descens del Sant Crist s’oferirà a porta oberta

Una imatge d'arxiu de la inauguració de l'escala del Sant Crist.

La Sang estrenarà aquest Dimecres de Cendra una vetlla de pregàriaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Reial Congregació de la Puríssima Sang impulsa una de les novetats de la Quaresma a la ciutat. El pròxim Dimecres de Cendra, organitza una vetlla de pregària al Temple de la Sang. L’acte es durà a terme entre les 21.30 i les 22 h. i servirà per donar inici als 40 dies del camí cap a la Pasqua. La intenció de la Reial Congregació és «donar contingut i sentit espiritual a l’activitat de l’entitat i, en particular, a l’inici d’aquest període de preparació que és la Quaresma» a Reus. Per això s’organitza «una vetlla solemne a la vegada que senzilla».

El Clavari de la Reial Congregació de la Puríssima Sang, Francesc Pardo, explica al Diari Més que «després d’haver donat sentit i rellevància al final de la Processó del Sant Enterrament el Divendres Sant passat, hem estat meditant com podíem fer el mateix amb l’inici del cicle quaresmal, que és el Dimecres de Cendra». La singularitat de l’acte rau en el fet que, durant la pregària, que estarà dirigida per Mossèn Cedó, es durà a terme el descens de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang del seu dosser a través de l’escala reial del presbiteri.

Aquesta serà la primera vegada que el descens es realitzi a porta oberta i, per tant, «també el primer cop que podrà ser participat per tota la ciutadania que ho desitgi». «Creiem», afegeix el Clavari, «que amb aquesta vetlla de pregària i amb el descens del Sant Crist a porta oberta contribuïm a fer-lo encara més proper al poble de Reus i donem solemnitat a aquesta data assenyalada».

Recuperar la campana

Aquesta no és, amb tot, l’única iniciativa en què treballa la Reial Congregació, que des de fa uns mesos tira endavant la campanya de recaptació de fons Salvem la Campana del temple de la Sang amb la finalitat de «tornar a posar en funcionament la campana que corona l’església», la qual «fa 15 anys que està fora de servei». L’objectiu és recollir, a través de donatius, els 6.000 euros que costarà «rehabilitar el cloquer, molt deteriorat pel pas del temps, i el jou de volteig, garantint-ne la durabilitat estructural» així com «netejar la campana, instal·lar-hi una electromassa i també automatitzar-ne el funcionament». La voluntat és que tot plegat pugui quedar enllestit coincidint amb la Setmana Santa. La Reial Congregació ha generat un número de compte bancari on tothom qui vulgui pot ingressar donatius: ES47 2100 0010 3802 0206 3210.

tracking