Diari Més

Via Pública

El govern reusenc «contractarà el necessari» per garantir la recollida de brossa

Els empleats obtenen el compromís de l’Ajuntament «que llogarà vehicles» per «sortir amb seguretat»

Una imatge d'arxiu de treballadors de la neteja viària.

El govern «contractarà el necessari» per garantir la recollida de brossaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Treballadors de la neteja viària i la recollida de la brossa de Reus van reunir-se ahir amb l’alcalde, Carles Pellicer, i amb l’actual empresa concessionària del servei, FCC, per «traslladar-los que, per davant de tot, la nostra prioritat és i serà sempre la seguretat dels empleats». El secretari general de sanejament urbà d’UGT a la demarcació de Tarragona, Ángel Martín de Sande, recorda que «estem fent la feina amb només un 30 o un 40% de la maquinària en condicions» i apunta que, «en aquests moments, tenim una elevada taxa de baixes laborals per sobreesforç, perquè la plantilla està cobrint una manca de recursos i ho està notant». Per això, «l’Ajuntament i l’empresa han de posar-se d’acord i tenim el compromís que seuran per valorar la situació dels vehicles, llogar-ne alguns i que es pugui oferir el servei amb normalitat. Això és l’únic que demanàvem».

La recollida afronta el tercer any de pròrroga en mans d’FCC i, tal com va avançar el Diari Més, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP) ha acordat suspendre cautelarment la nova licitació mentre resol el fons de dos recursos presentats per Fomento Valencia Medioambiente i FCC Medio Ambiente contra els plecs. El dictamen «possiblement no arribi fins al maig o el juny i tenim tot un any llarg per davant», afegeix De Sande. Fonts municipals consultades confirmen a aquest rotatiu que «l’Ajuntament, en cas de pròrroga, garanteix la prestació del servei i, per tant, actuarà i contractarà el necessari per garantir els estàndards de qualitat de neteja i recollida». Els veïns de diferents barris havien fet públiques en els darrers mesos les queixes per retards en la reposició dels contenidors malmesos o acumulació de brutícia.

Un vot de confiança fins al març

Les reunions que van produir-se ahir les havien sol·licitat els treballadors, que alertaven que programarien mobilitzacions si no se’ls escoltava, sempre «de manera pacífica» i «amb la finalitat de lluitar per la seguretat». De Sande explica que, en aquest nou escenari que ara s’obre, «els hi donem un vot de confiança i esperarem tot el mes de febrer, fins al març, perquè el lloguer de vehicles en bon estat tiri endavant». «Si això no passa, hi haurà mobilitzacions», assegura, i explica que «ara, ja no estan sortint totes les màquines que haurien de sortir perquè no poden, perquè ningú s’ha de jugar patir un accident. Arribarà un moment que no pugui sortir cap».

tracking