Diari Més

Via Pública

L'Ajuntament de Reus atura l'obra del parc de famílies i replantejarà el projecte

Un imprevist vinculat al moviment de terres i que variava costos manté els treballs paralitzats des de finals d’any per redefinir-los

Al terreny hi ha alguns camins pavimentats i altres que estaven a punt de prendre forma.

L'Ajuntament de Reus atura l'obra del parc de famílies i replantejarà el projecteOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs de construcció del futur parc per a famílies al Roquís es troben paralitzats des de finals del 2019. L’Ajuntament va optar per aturar-los després de detectar «un imprevist d’obra» respecte als plans inicials, vinculat al moviment de terres i que «variava els costos en relació als que estaven programats en un inici», tal com detallen fonts municipals al Diari Més. Per això, «es va decidir parar la intervenció, replantejar-la i reprendre-la de nou». Des de Construccions Jaén Vallés SL, empresa a qui se li van adjudicar les feines amb un pressupost de 125.721 euros, expliquen trobar-se «a l’espera» del replantejament per tornar a actuar.

Al terreny, delimitat per una tanca que ha estat tombada en certs trams i a través de la qual és possible l’accés, es veuen alguns dels camins pavimentats que havien de delimitar les pistes i zones de jocs, i també altres parts començades i connexions que han quedat a mitges.

Segons la va presentar l’Ajuntament al seu moment, l’obra preveia condicionar la zona verda existent per poder-la utilitzar com a parc per a famílies, i implementar activitats esportives i de lleure que fessin d’ella un espai apte i valorat per a la ciutadania. El conjunt del parc, almenys tal com està dibuixat al projecte inicial, planteja diverses zones diferenciades: una zona de pícnic i de barbacoes, una zona de jocs infantils de 0 a 3 anys, tres espais de jocs infantils de més de 3 anys, una zona de fitness, una pista de patinatge i una zona que podria ser utilitzada tant per a activitats esportives com per a la celebració d’esdeveniments. El parc del Roquís on va el parc per a famílies se situa al sud del polígon industrial AgroReus, al llarg del carrer Ignasi Iglésias i a la confluència amb el carrer de Rovira i Virgili.

La que es va licitar i que va començar a executar-se era únicament la primera de tres fases. Incloïa la instal·lació parcial de mobiliari urbà, centrat en taules de pícnic, barbacoes i jocs infantils de 0 a 3 anys. Abastava, també, la diagnosi i la possible intervenció a l’arbrat existent en la zona pícnic. Abans de passar a col·locar el mobiliari, però, calia dur a terme el moviment de terres, les pavimentacions, la preinstal·lació de les xarxes de reg i d’enllumenat, així com també la instal·lació de sanejament. És aquí on s’ha pausat la intervenció, motivada per aquest imprevist. Fonts municipals concreten, de qualsevol forma, que «s’estan ultimant els tràmits per tancar l’acord amb l’empresa i engegar de nou els treballs». Al moment d’adjudicar-se, al juny del passat 2019, el termini d’execució que es va posar damunt la taula era de tres mesos, però ja n’han passat vuit.

Pressupostos Participatius

El parc per a famílies va ser una de les iniciatives que van prosperar en el marc dels Pressupostos Participatius 2018, on va rebre 395 vots. La persona que va proposar el projecte serà, tal com preveu el mecanisme dels mateixos pressupostos, la primera en ser informada per l’Ajuntament sobre la concreció de l’aturada i de les decisions preses en la creació d’aquest espai.

tracking