Diari Més

Educació

Uns 470 joves d'entre 6 i 16 anys participaran a la First Lego League Reus - Tarragona

La competició fomenta l'interès per la ciència i la tecnologia dels estudiants

Un grup d'estudiants durant la prova.

Més de 500 alumnes participen en la competició 'First Lego League'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 470 joves d'entre 6 i 16 anys participaran en la novena edició de la FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) LEGO League. Es tracta d'una competició entre estudiants que fomenta la curiositat per la ciència i la tecnologia dels estudiants. L'edició d'enguany se celebrarà el proper 8 de febrer a la Fira de Reus i comptarà amb la participació de 56 equips procedents de 24 centres educatius de la demarcació. Dels 470 alumnes, 320 tenen entre 10 i 16 anys i formaran part de la lliga sènior, mentre que 150 tenen entre 6 i 9 anys i ho faran a la júnior. S'hi espera l’assistència de 1.300 persones entre participants, familiars i voluntaris.

Els participants hauran de pensar i resoldre problemes reals a través de la investigació científica i, a banda, hauran de superar proves amb l'ús d’un robot construït i programat per ells mateixos. En el repte d'aquesta edició els equips estudiaran com les ciutats i els edificis creixen, evolucionen i canvien. Junts hauran de crear solucions innovadores per construir un entorn on viure i treballar que perduri en el temps, utilitzant les eines i la tecnologia actuals.

Amb l'objectiu de que es converteixi en un esdeveniment territorial, la seu s'alterna cada any entre Tarragona i Reus. La FIRST LEGO League s'estructura en tornejos classificatoris i fases finals. A l'Estat hi ha desafiaments en diferents ciutats, i els millors participants de cadascuna podran participar a la final estatal.

tracking