Diari Més

Judicial

Un jutjat de Reus veu un possible delicte d'injúries per part d'Abascal i Espinosa contra els migrants

Els líders de VOX passen ser investigats en la causa que ha portat l'advocat Hilal Tarkou als jutjats

Tarkou, a l'entrada de l'edifici dels jutjats.

Hilal Tarkou, advocat, reus, associació Watani, vox,Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El magistrat Diego Álvarez de Juan del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus ha decidit elevar la causa contra els líders de VOX, Santiago Abascal i Iván Espinosa, ja que veu una «possible existència d'una infracció penal».

L’advocat reusenc Hilal Tarkou, a través de l’Associació de Ciutadans per la Convivència i el Desenvolupament Watani, va presentar el passar mes de novembre una denúncia contra el partit polític Vox per un suposat delicte d’incitació a l’odi i a la violència per unes declaracions públiques en al·lusió al col·lectiu immigrant.

Ara el magistrat delÁlvarez de Juan ha decidit iniciar diligències prèvies contra els dirigents de l'ultradreta i Espinosa i Abascal passen a ser investigats enlloc d'imputats. A més a més, veuincoacció «per delicte d'injúries sense perjudici de les noves qualificacions durant el transcurs de la instrucció», ha afirmat Tarkou.

La denúncia feia referència a unes declaracions que va fer Iván Espinosa en una entrevista emesa per Antena 3 al seu programa Espejo Públicoassegurant que «un estranger és tres cops més propens a violar que un espanyol». I afegia les que va fer Santiago Abascal, al debat emès per la 1 de TVE, on va dir que «des de la Manada de San Fermín hi ha hagut més de 100 manades i el 70% dels que estan imputats són estrangers».

Per aquestes declaracions, l'advocat reusenc va decidir portar el cas als jutjatsper ser «altament perilloses i alarmistes» i perqueè considera que «encaixen plenament en l’article 510 del Codi Penal».Ara un jutge de Reus ha decidit donar un pas més per la denúncia de Tarkou.

tracking