Diari Més

Laboral

El Comitè entrega una plataforma de conveni i l'Hospital l'avaluarà

La plantilla espera la proposta de l’empresa, que voldria «mantenir l’actual acord amb alguna millora»

Imatge d'arxiu de l'entrada del Sant Joan.

El Comitè entrega una plataforma de conveni i l'Hospital l'avaluaràOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital Sant Joan de Reus i el Comitè d’Empresa van mantenir, aquest passat divendres, una de les primeres reunions que s’estan produint entre les parts en el marc de la negociació d’un nou conveni laboral. En un comunicat adreçat als treballadors de l’equipament sanitari, el Comitè informa que «la direcció del centre ha manifestat la intenció de mantenir el conveni actual amb alguna millora» i que «no obstant això, malgrat que els hi vam presentar la plataforma del nou conveni el 20 de desembre del 2019, encara l’han d’avaluar en la seva totalitat».

El darrer document aprovat abastava el període de temps entre l’1 de gener del 2017 i el 31 de desembre del 2019 i es troba ara en una situació d’ultraactivitat que pot allargar-se fins a sis mesos prorrogables. La plantilla va completar a l’octubre el tràmit de denunciar-lo per tal de donar el tret de sortida a les converses amb l’empresa orientades a assolir un nou acord. Fonts del Sant Joan detallaven fa pocs dies que, en aquest sentit, a l’octubre havia tingut lloc la constitució de la mesa negociadora i al desembre s’havia portat a terme una primera «presa de contacte». La de divendres, per tant, havia de ser la primera reunió «amb contingut». Des del Comitè d’Empresa detallen ara que «restem a l’espera de la proposta per part de l’empresa i de la valoració definitiva de la plataforma presentada pel Comitè» per tal de continuar avançant en el diàleg relatiu al nou conveni laboral dels empleats de l’Hospital.

Document propi

Des del Sant Joan ja han confirmat en anteriors oportunitats que les converses es porten a terme amb la voluntat, per part de l’encara societat municipal, que el personal pugui continuar tenint com fins al moment un conveni laboral propi, i Salut també ho ha apuntat així en alguna ocasió. En el context actual, no està clar si l’acord arribarà abans o després que s’hagi produït la constitució de la futura entitat de dret públic (EDP) impulsada pel CatSalut i el consegüent traspàs de la gestió de l’Hospital, però sí que el total dels empleats se subrogaran i que el canvi de mans no hauria d’implicar una pèrdua de condicions dels mateixos treballadors. Així ho ha manifestat reiteradament el regidor de Salut, Òscar Subirats, i també ho havia fet qui ocupava en el mandat passat el seu mateix càrrec, Noemí Llauradó.

tracking