Diari Més

Política

Ciutadans (Cs) Reus demana que el castellà s'equipari al català com a llengua d'ús a l'Ajuntament

La portaveu municipal de Cs, Débora García, explica que «l’objectiu és que el Reglament Orgànic Municipal reconegui la realitat bilingüe actual»

La formació taronja demana una rectificació a l'equip de govern.

Ciutadans reus, pressupostosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) Reus ha presentat una al·legació al Reglament Orgànic Municipal en què reclama que «al ROM el castellà s’equipari al català com a llengua d’ús a l’Ajuntament». Així ho ha explicat la portaveu municipal de Cs, Débora García. «Defensem que el ROM reconegui la realitat bilingüe del nostre municipi i no discrimini ningú en funció de l’idioma que utilitza», ha assegurat.

En concret, la proposta plantejada per Cs proposa que l’article 6 del ROM digui que «el català i el castellà són les llengües d’ús de l’Ajuntament de Reus» i que «es rectifiqui l’actual redactat, que assegura que el català és la llengua d’ús normal», ha detallat García. A més, la portaveu de Cs ha concretat que l’al·legació presentada aposta «perquè el ROM reconegui que l’ús de les llengües oficials a Catalunya i l’exercici dels seus drets i deures lingüístics que corresponen als ciutadans i les ciutadanes s’adequarà al que disposi la legislació vigent en matèria lingüística» i «s’elimini, per tant, la menció a normalització lingüística».

D’altra banda, el Grup Municipal de Ciutadans Reus ha presentat també una al·legació a les bases per concedir subvencions per al foment d’activitats culturals, tradicionals i festives al municipi. En concret, Cs demana que «es concreti, com a requisit, que només puguin rebre una subvenció els destinataris que no promoguin interessos contraris a l’ordre constitucional», ha finalitzat García.

tracking